sobota 10. októbra 2015

Steak z lososa so zelerovým krémom



     A máme tu druhý v poradí z receptov z minikurzu varenia s Alpro. Rýchle, jednoduché a pritom plnohodnotné druhé jedlo. Nech sa páči. Autorom receptu je opäť Jan Souček. 




Ingrediencie pre 4 osoby:



       V pôvodnom recepte boli produkty Alpro zo sóje, ale ja jej konzumáciu veľmi neuznávam a preto som si dovolila produkty zameniť.


-    Najemno nakrájanú cibuľu restujeme v hlbokej panvici na olivovom oleji doružova par minút. Pridáme nasekaný cesnak (ak chceme, aby bola jeho chuť výraznejšia, pridáme ho pri dovarení), zeler a zemiaky na kocky. Prilejeme smotanu a mlieko, nastrúhaný muškát.

-       - Po uvarení zeleru a vyvarení zhruba polovice tekutiny zmes odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemné pyré. Dochutíme soľou a korením.

-       - Tymián nasekáme nadrobno (tvrdé stonky odstránime). Panvicu pokvapkáme olejom a osoleného lososa do nej vložíme, posypeme tymiánom a opečieme z oboch strán. Pečieme ho iba zhora a zdola, nie zboku, tam by malo byť vidno, že je v strede ešte ružový, akoby nedopečený, vtedy vieme, že je losos správne pripravený. 

-       - Tesne pred dopečením prisypeme na panvicu oriešky a necháme ich tam pár minút.

      - Lososa servírujeme na „lôžku“ zo zelerového pyré, posypeme olivami, píniovými orieškami a dozdobíme lístkami kôpru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...