Uplynulý utorok 6.10. sa konalo jedno veľmi zaujímavé a pre mňa aj dosť podnetné podujatie. Ešte stále vo mne doznievajú príjemné pocity zo stretnutia s novými, inšpiratívnymi a slniečkovými ľuďmi a preto som sa nevedela dočkať chvíle, keď budem mať čas sa s vami o tieto dojmy podeliť. Mala som tú česť byť pozvaná na minikurz varenia a foodstylingu "Varíme s Alprom". Akcia sa konala v škole varenia Chefparade a to pod taktovkou šikovných, ochotných a vždy usmievavých dievčeniec Bašky a Katky. Týmto vás, baby, opäť chválim za super organizáciu a skvelý prístup!
Ale poďme k veci. O čo išlo? Sympatický, mladý, svižný
šéfkuchár Jan Souček vypracoval pre spoločnosť Alpro recepty za použitia
produktov z ich rady.
Tieto sme si pripravili spoločne na kurze, pričom sme
zároveň mali možnosť si ich zvečniť za asistencie namakaného pána fotografa
Martina Malého.
Ako som už spomínala, mám veľmi pozitívne dojmy z
tohto stretnutia. Osobne som absolvovala niekoľko kurzov varenia a profesionáli
menších kapacít správaním nedosahujú ich úroveň. Obaja páni oplývali
neskutočnou ochotou, milým a osobitným prístupom, nepociťovala som ani
minimálnu snahu o zachovanie si odstupu alebo presadzovanie svojich názorov na
úkor našich, práve naopak!
Prejdime k jedlu. Recepty budem neskôr postupne uverejňovať vo zvlášť postoch.
Prvým jedlom je studená polievka. Asi som pozadu, ale nikdy som studenú polievku nepripravovala. Možno aj preto, že u nás doma by sa nestretla s pochopením. Musím ale povedať, že chuť ma pozitívne prekvapila a určite sa budúce leto budem orientovať týmto smerom!
Studená citrónová polievka s citrónovým olejom |
A táto tu dolu je moja. Uznávam, že tvorba ozdôbok nie
je moja silná stránka, ale odargumentovala som si to tým, že ak pán Souček
urobil kvetináč, to moje je kytička :-)
Hlavným jedlom bol steak z lososa so zelerovým krémom.
Úplne jednoduché, ale delikatesné jedlo! Obzvlášť zelerové pyré ma oslovilo. Ak
by som mala hádať, tak neviem neviem, zeler v ňom vôbec nebolo cítiť! Jemné,
vláčne a nadmieru chutné.
Steak z lososa so zelerovým pyré |
No a na záver sme si ukázali ako sa pripravuje žĺtkový puding s jablkovým želé a škoricovým plátkom. Voilà.
A aspoň cez fotky sprostredkúvam príjemnú atmosféru, ktorá vládla. Foto
by Baška. Ďakujem :-)
Pán šéfkuchár sa už na nás „chystá“!
Stále v strehu
Zatialčo jedni varia...
Ďalší fotia...a Zuzka stíha byť aj na 2 miestach naraz
Sústredenie na maestra
Neľutujem, že som sa rozhodla cestovať do Bratislavy len kvôli tomuto eventu, v neposlednom rade som stretla moje staré kamošky z počiatkov foodblogerskej komunity a taktiež spoznala nových sympatických kolegov. A kuk sem, čo visí v Chefparade - foto z nášho historicky prvého stretnutia slovenských foodblogerov, organizovaného Tomášom z Foodissima!
Koľko vecí sa odvtedy zmenilo...svadby, deti, kariéry... :-)
Spoločná foto na záver
(Marcelka z The village style,
Mirka z Beautifood; Miška z Dare to cook, Dana z Dora´s art, Zuzka
Nosková z Láska na tanieri, Michal Hornický z Mealujem to, Martin Popelka a Terezka z
Moja kuchyna, vzadu Jan Souček a Martin Malý, a bola, ale na foto chýba Zuzka Žabčíková z Foodependence)
Foto: Baška Rusňáková |
A aby to nestačilo, tak sme si na rozlúčku mohli vybrať akékoľvek produkty z bohatej ponuky Alpro produktov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára