Jeseň už čoraz naliehavejšie klope na dvere a aj keď sa snažíme užiť si posledné lúče slniečka, rána sú chladné so srieňou na tráve. Tento rok sa mi ako na potvoru neurodila žiadna hokkaido tekvica. Neviem, čo robím zle. Zachránila ma mamina záhrada a vznikol takýto krásny a chutný vegan recept:
Pre 4
osoby si pripravíme:
|
1. Zeleninu ugrilujeme. Karfiol
nakrájame na ploché kúsky, Hokkaido na polmesiačiky, cuketu na kolieska, mrkvu
pozdĺžne na 4 časti. Postupne rozkladáme na grilovaciu panvicu potretú olejom a
grilujeme do zlatista.
2. Slnečnicové semiačka necháme trochu
sfarbiť v suchej panvici na miernom plameni.
3. Pšeno prepláchneme a uvaríme v
osolenej vode. V návode je uvedené 25 min., ale mne úplne stačilo 10min., aj to
sa mi zdalo už kašovité. Kto chce, môže si pšeno ešte potom opražiť na
cibuľke.
4. Pšenko zmiešame so slnečnicovými
semiačkami, dochutíme olivovým olejom, prípadne soľou, ak treba, vmiešame
grilovanú zeleninu a pokvapkáme balsamikovým octom. Ozdobíme fererónkou.
Kto nie je vegan, pridá si aj na štvrťky
nakrájané vajíčko a na kocky nakrájaný syr.
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára