Ako každý rok, aj tento máme denno-denne na zemi veľa opadaných jabĺk. Sú to také menšie-väčšie nepodarky, zelené a kyslé, dávam ich do smothie alebo z nich pečiem koláče. Okrem obľúbenej štrúdle aj všakovaké jablčníky. Dnes som vyrobila tento perník.
- vajcia 3
ks
- cukor trstinový
200g
- olej 65 ml
- špaldová múka
celozrnná polohrubá 250g
- hrozienka vopred
namočené do pálenky – za hrsť
- perníkové korenie
1 ČL
- vínny kameň
2 ČL
- stredne veľké
jablká 5 ks
- vlašské orechy
vcelku – za hrsť na ozdobenie
- Vajcia vyšľaháme s cukrom.
- Primiešame olej, hrozienka, perníkové korenie, vínny kameň a
múku.
- Medzitým na panvici nasucho opražíme orechy.
- Do cesta nakoniec vmiešame nastrúhané jablká, dôkladne premiešame a
vylejeme ho do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Navrch poukladáme
orechy.
- Pečieme pri 180°C cca 30-40 min. Podavame s kopcekom vanilkovej zmrzliny, pripadne so slahackou alebo s dzemom podla chuti.
Pozn. Orechy môžeme tiež nasekať a pridať do cesta pred pečením. Sú však
chutnejšie, ak ich predtým tiež nasucho opražíme.
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára