Dnes som ani nemala v pláne fotiť a publikovať, ale toto sa nedalo nezverejniť. Takáto fajnová bábovečka sa musí zaznamenať. Jemná, ľahká, nadýchaná. Ideálna ku kávičke pri praskajúcom krbe po príjemnej nedeľnej prechádzke ♥
Medová bábovka so sušenými slivkami |
Najprv som mala v pláne urobiť klasickú bábovku, ale zabrúsila som na Ajkin blog Poľné kvety a z pôvodného zámeru ihneď vzišlo. Ajka, ďakujem za inšpiráciu, pochutili sme si!
Pôvodný recept nájdete tu. Ale pre istotu a svoje potreby si ho sem dovolím skopírovať. Postup je jednoduchý a zrozumiteľný.
Ingrediencie na 1 klasickú bábovkovú formu:
- vajíčka 4ks
- práškový cukor 80g
- med 125g
- kakao 1PL
- mletá škorica 1/2 ČL
- mleté klinčeky 1/2 ČL
- sóda bikarbona 1/4 ČL
- prášok do pečiva 1/4 ČL
- sušené slivky za hrsť
- špadlová múka 125g
Postup:
- Žĺtky, med a cukor vymiešame do peny.
- Pridáme kakao, škoricu a klinčeky. Premiešame.
- Múku spolu s práškom do pečiva a sódou zapracujeme do vyšľahaných žĺtkov.
- Vyšľaháme si sneh z bielkov ktorý zapracujeme do žĺtkovej zmesi s múkou.
- Pridáme nadrobno nakrájané sušené slivky a premiešame.
- Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme mletými mandľami alebo polohrubou múkou. Do formy vylejeme pripravené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry cca na 150°C 50-60 min.
- Upečenú ešte teplú bábovku vyklopíme z formy a posypeme škoricovým cukrom.
Medová bábovka so sušenými slivkami |
PS: Moja bábovka má trochu hrubšiu kôrku, lebo som si nevšimla, že teplota má byť iba 150°C a piekla som ju na 180°C. Teším sa, že nabudúce bude ešte jemnejšia!
Danka je mi cťou , že ťa zaujal receptík z mojej stránky napriek tomu , že stránku zanedbávam. Krásne si ho odprezentovala. A som naozaj rada že vám bábovka chutila :-)
OdpovedaťOdstrániťAjka, zaujal, ďakujem. Ešte sa chystám aj na tú tvoju druhú - vanilkovú :-)
OdpovedaťOdstrániť