Aj keď Francúzi majú neopakovateľnú kuchyňu a mohla by som sa od nich ešte veľa učiť, predsalen sa stal malý zázrak a možno sa dozvedia čo-to o tom ako sa varí u Dory.
Tento malý úspech za hranicami Slovenska mi bol dopriaty vďaka mojej kamarátke Anke, ktorá žije v Paríži a okrem toho, že má dve malé dietky sa stíha aj aktívne zapájať do aktivít slovensej komunity vo Francúzsku napríklad aj tým, že prispieva do francúzsko - slovenského periodika Spravodaj. Anka ma oslovila, či by mohla o mne napísať zopár riadkov do toho koncoročného a ja som samozrejme nemohla odmietnuť. Toto je výsledok.
Preklad textu by mal znieť nasledovne:
Jeden blog a veľa vášní, to
je Danka Kulifajová, mladá šarmantná Slovenka milujúca cestovanie,
tanec, fotografovanie a varenie. Vyštudovala Taliansky jazyk a
literatúru a dlhé roky chodila pravideľne do Talianska, kde si obľúbila
okrem krásy krajiny aj rôznorodosť a vôňu tamojšej kuchyne. V roku 2009
sa rozhodla vytvoriť svoj vlastný kulinársky blog Dora’s art plný
chutných receptov a krásnych fotografií, pri pohľade na ktoré zacítite
vôňu a chuť prezentovaných jedál. Jej recepty sa objavili v časopisoch
Emma, F.O.O.D. a Foodissimo. Nie náhodou sa stal blog Dora’s art
súčasťou českej knihy Blanky Dvořákovej “Food blogeři “ - Gurmánske
inšpirácie od 20 známych českých a slovenských blogerov. Kniha vyšla len
nedáno a nájdete v nej nielen Dankinu taliansku kuchyňu, ale aj kuchyňu
tureckú, vietnamskú či indickú. Pre inšpiráciu sme pre vás vybrali
jeden z receptov Dora’s art.
Link na Dora’s art http://dorasart.blogspot.com/
Dora’s art na FB: https://www.facebook.com/pages/Doras-art/191165594247724?fref=tsv
Ako recept som poskytla túto Vianočku s marcipánom, ktorú už poznáte.
Anke veľmi pekne ďakujem a ak sa nájdu nejakí francúzsko-slovenskí čitatelia na mojom blogu, ktorí sa o mne dozvedeli spomínanou cestou, týmto ich pozdravujem, ďakujem za návštevu, ktorá dúfam, nebola posledná!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára