Ahojte moji milí :-) Tak som sa v tomto roku už aj ja trochu rozkývala k vareniu. Momentálne mi dosť veľa času zaberá rozmýšľanie nad tým čo variť a ako, pretože, ako som spomínala v jednom z mojich predchádzajúcuch príspevkov, snažím sa teraz moje telo po sviatkoch odľahčovať a možno už trvalejšie viac dbať na to čo dávam svojmu telu. Okrem toho často chodím na kurzy zdravého varenia do Polusu do školy varenia radosť variť. Je tam super, milé babenky, človek vždy niekoho spozná a hlavne, niečo prospešné sa naučí. A čo je tiež nezanedbateľný fakt, veľa kurzov je zadarmo! Možno vás teda nejaký čas budem obšťastňovať zdravšími receptami ako je napr. tento:
Fusilli so šampiňónovou omáčkou a cuketou |
Pre 2 osoby si pripravíme:
- fusilli bazalkové celozrnné (Biomila) cca 140g
- čerstvé šampiňóny cca 25ks
- cuketa 1ks stredne veľká
- pór cca 10 cm bielej časti
- olivový olej
- kari korenie
- soľ
- bazalka štipka
- oregano štipka
- Fusilli dáme variť do vriacej slanej vody.
- Na troche oleja opražíme pór nakrájaný na kolieska a osolíme. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky, posypeme kari, trochu popražíme a po chvíľke podlejeme troškou horúcej vody, posypeme oreganom a bazalkou. Podusíme domäkka.
- Cuketu nakrájame na kolieska a na grilovacej panvici pokvapkanej olivovým olejom ju necháme posolenú dozlata ugrilovať.
- Hubovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom.
- Cestoviny scedíme, zmiešame s hubovou zmesou (ak máme chuť, môžeme pokvapkať olivovým olejom), pridáme kolieska cukety a podávame.
Fusilli so šampiňónovou omáčkou a cuketou |
Včera, keď som tento recept pripravovala, som si tiež kúpila tie krásne ruže, ktoré vidíte na fotke. Len tak, pre radosť :-) Páčia sa mi, dnes sa dokonca ešte krásne rozvili, tak sa kochám a vytešujem :-)
70g cestovín pre 2 osoby? to ako vážne? andrea
OdpovedaťOdstrániťAle určite nie! Ďakujem za upozornenie Andrejka! 70g rátam na 1 osobu a namiesto dvojnásobku som dala množstvo pre jedného. Už aj to idem opraviť.
Odstrániť