streda 26. júna 2013

Rebarborové crumble


     Priznám sa, crumble som ešte nikdy pred týmto receptom nerobila a teda ani neviem, či je tento postup úplne správny (Zainteresovaní, ak chcú, nech sa vyjadria :-)). Ale aj tak si myslím, že je to jeden z dezertov typu "hoď tam čo máš doma a čo máš rada", takže som tomu až takú vážnosť neprikladala. Každopádne pokus vypálil dobre a k všeobecnej spokojnosti. Pre tých, ktorí by sa chceli nechať inšpirovať, nech čítajú ďalej.
 
Rebarborové crumble
 

Na 1 pekáč (ako na obr., cca 40 cm dĺžka): 
 
  • rebarbora 4 stonky
  • mleté mandle asi 100 g
  • amaretti cca 10 ks
  • hnedý cukor 1 šálku
  • plátky mandlí na posypanie
  • hladká múka 1 šálka
  • škorica 1/2 ČL
  • štipka mletého zázvoru
  • štipka soli
  • ovsené vločky 1/2 šálky
  • maslo nakrájané na kúsky 1/2 šálky
1 šálka = 2 dcl
 
 
Rebarborové crumble

- Rúru si predhrejeme na 180°C.
 
- Rebarboru nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm, obalíme v mletých mandliach, zmiešame s rozdrvenými amaretti a routo zmesou pokryjeme dno pekáča. Posypeme 1/2 šálky cukru.
 
- V mise zmiešame múku, 1/2 šálky cukru, ovsené vločky, soľ, zázvor a škoricu a premiešame. Pridáme maslo a trením zmesi medzi prstami vytvoríme posýpku.  
 
- Posýpkou prikryjeme rebarboru na pekáči a pokryjeme mandľovými plátkami. Pečieme cca 20-30 min. alebo kým rebarbora nezmäkne.  
 
- Podávame teplé, najlepšie s vanilkovou zmrzlinou alebo doplnené o iné čerstvé sezónne ovocie, papáme lyžičkami.  
 


 A takto sme si crumble vychutnávali my
...obložené čerstvými jahodami, s kávičkou a slnečnými lúčmi v záhradnom altánku :-)

 

♡♡♡
 

2 komentáre:

  1. Ďakujem Ruměnka, dnes by som tam dala viac rebarbory, ale vtedy som ešte nevedela, ze sa zvykne tak spiecť.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...