Druhým zo štyroch receptov pre časopis Emma boli tieto chutné špízy. Je to naozaj delikátna chuťovečka, aj keď nevýhodou bolo, že tie pistácie z nich dosť padali :-( Ak by vás však zvádzalo nahradiť ich niečim iným, nerobte to! Práve ony dodávajú špízikom neopakovateľnú chuť! Tak do toho!
Olivovo-kuracie špízy s pistáciami Foto: Laura Witteková |
Pre 4 osoby si pripravíme:
- kuracie prsia 600g
- vajcia 2 ks
- čierne olívy bez kôstky 100g
- mladá cibuľka 1ks
- strúhaný syr pecorino stagionato 100g
- nátierkový syr 100g
- pistácie 150g
- morská soľ
- Mäso
nakrájame na kocky a spolu s vajíčkami, pecorinom a soľou rozmixujeme.
Pridáme cibuľku a olivy a pokračujeme v mixovaní až kým nedosiahneme
homogénnu konzistenciu.
- Mokrými rukami formujeme guľôčky veľkosti orecha a varíme nad parou 15 minút.
- Guľky
necháme vychladnúť a potom ich celé pokryjeme nátierkovým syrom.
Obalíme v nasekaných pistáciách a napichujeme na špízy. Podávame s
olivami a šalátom.
Olivovo-kuracie špízy s pistáciami Foto: Laura Witteková |
Dal by sa ten syr pecorino niečím nahradiť, resp. kde ho zoženiem?
OdpovedaťOdstrániťĎakujem...
Pecorino je ovci syr a konzistenciou je ako trochu tvrdsi eidam. Dal by sa nahradit podla mna hocijakym polotvrdym syrom.
OdpovedaťOdstrániťAk by predsalen chcela pouzit pecorino, tak v Pesto&Co na Spitalskej v Bratislave by ho mali urcite ma :-)
ja by som pecorino nahradila parmezánom. konzistenciou je síce ako "trochu tvrdší eidam" ale chuťou ani náhodou... inak ho majú aj v bille
OdpovedaťOdstrániť