Priznám sa, crumble som ešte nikdy pred týmto receptom nerobila a teda ani
neviem, či je tento postup úplne správny (Zainteresovaní, ak chcú, nech sa
vyjadria :-)). Ale aj tak si myslím, že je to jeden z dezertov typu "hoď tam
čo máš doma a čo máš rada", takže som tomu až takú vážnosť neprikladala.
Každopádne pokus vypálil dobre a k všeobecnej spokojnosti. Pre tých, ktorí by
sa chceli nechať inšpirovať, nech čítajú ďalej.
Na 1 pekáč (ako na obr., cca 40 cm dĺžka):
1 šálka = 2 dcl
|
Rebarborové crumble |
- Rúru si predhrejeme na 180°C.
- Rebarboru nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm, obalíme
v mletých mandliach, zmiešame s rozdrvenými amaretti a routo zmesou pokryjeme
dno pekáča. Posypeme 1/2 šálky cukru.
- V mise zmiešame múku, 1/2 šálky cukru, ovsené
vločky, soľ, zázvor a škoricu a premiešame. Pridáme maslo a trením zmesi medzi
prstami vytvoríme posýpku.
- Posýpkou prikryjeme rebarboru na pekáči a pokryjeme
mandľovými plátkami. Pečieme cca 20-30 min. alebo kým rebarbora
nezmäkne.
- Podávame teplé, najlepšie s vanilkovou zmrzlinou
alebo doplnené o iné čerstvé sezónne ovocie, papáme lyžičkami.
A takto sme si crumble vychutnávali my
...obložené čerstvými jahodami, s
kávičkou a slnečnými lúčmi v záhradnom altánku :-)
♡♡♡
Paráda! Recept vypadá chutně :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Ruměnka, dnes by som tam dala viac rebarbory, ale vtedy som ešte nevedela, ze sa zvykne tak spiecť.
OdpovedaťOdstrániť