Sme to práve my ženy, pred sviatkami
multifunkčné, pripravené podplatiť predavačku v Tuzexe, aby nám odložila vytúžený
bicykel z NDR, v sviatočný večer upravené, usmiate, pospevujúc koledy
vysmážame kapra, zatiaľčo ostatná osádka sa teší z rozprávok, manželky premáhajúce
únavu, po štedrovečernej večeri potláčame útlm a tatinko si pohodlne odfukuje na
gauči, sme to my, čo si po umytí riadov od večere vydýchneme, že tak už aj pre tento
rok to máme šťastne za sebou! Neviem ako pre vás, ale mne Vianoce začínajú až
24. O 18 hod., teda v čase večere, keď už je všetko navarené,
nachystané a už si len užívam atmosféru. Potom už len pri krbe klipkám
očami a teším sa do postele....jaj, veď treba ísť ešte na polnočku, čo
povie svokra?!
Naozaj to takto
chceme? Naozaj chceme byť tými šedými myškami na pozadí vianočného diania, aby
si celú smotánku zlízli muži - Mikuláš, Ježiško, Dedo Mráz, Santa Claus, tatino, dedko...
pes? A čo keby sme si tento rok odmysleli mužské postavy a skúsili sa
tváriť, že existuje iba magická Santa Clara? Bola by to rozprávková žienka v plášti
farby kráľovskej modrej, so zhovievavým pohľadom, ktorá má zásluhu na všetkom
tom, čo k Vianociam neodmysliteľne patrí. Svetielka, sneh, stromček, darčeky,
koláčiky...Meno Santa Clara by bolo synonymom nás, žien, ktoré robia Vianoce.
Všetky sme Santa Clary! Mne sa tento nápad páči a vám?
Toto video je sponzorované.
Že ako? Práve
dnes mám pre vás jeden veľmi jednoduchý recept na sviatočné guľky
s prekvapením, ktoré určite zvládnu aj menej zdatní pekári. Oni sa totiž
vôbec nepečú, sú chutné, zdravé a navyše nehrozí, že z nich
priberiete!
Na 15-20
guličiek budeme potrebovať:
Na
prekvapenie:
|
1. Najprv opražíme orechy nasucho. Lieskovce zvlášť a mix orechov zvlášť.
2. Mix orechov nasekáme nadrobno. Kokosový
cukor s vodou umiestnime nad plameň a miešame, kým nám nevznikne
karamel (cca 3-4 min.). Tento karamel bude tekutejší ako ten klasický pre
prítomnosť väčšieho množstva vody. Je to preto, aby sa nám potom lepšie delil a konzumoval.
Do karamelu vsypeme nasekané orechy a premiešame, aby sa v ňom obalili.
Vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a spevnieť. Potom
nalámeme, podelíme na malé kúsočky.
3. V mixéri najprv rozmixujeme na
prášok všetky opražené lieskovce, odoberieme 30g na obaľovanie, k zvyšným pridáme
ďatle, instantnú kávu a javorový sirup. Mixujeme pokiaľ nám nevznikne
hustá lepkavá hmota.
4. Formujeme guličky tak, že si najprv
vezmeme kus cesta, doň vložíme kúsok skaramelizovaných orechov a zatvoríme.
Obaľujeme v mletých orechoch.
Tento príspevok je sponzorovaný spoločnosťou Lidl, avšak texty a fotografie sú mojou produkciou.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu NikonD7200!
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu NikonD7200!
Ďakujem Apropos za
zapožičanie servírovania.
Pri príprave tohto receptu som použila super mixér Nutribullet od Delimano.
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára