Keďže som na
Vianoce bábovku nepiekla, mali sme panettone z Talianska, rozhodla som sa,
že nejaký nový receptík vydumám na Silvestra. V tento deň nie sme až tak
naviazaní na tradície a tak som sa rozhodla pre malý experiment s klasickou
bábovkou a veruže celkom vydarený. Ak aj vy máte dnes večer papučovú kultúru a popri
slaných jednohubkách máte chuť aj na niečo sladké, odporúčam skúsiť tento „tučný“
dezert. Príprava nie je náročná a ani nezaberie veľa času. A príjemným
bonusom bude krásna aróma v celom dome.
Suroviny
na 1 bábovku:
|
1. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom
kúpeli a potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do
penista.
3. Medzitým si pripravíme sypkú zmes
zmiešaním múk, vínneho kameňa, kakaa a zmesi Sonnentor.
4. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rumovú
arómu a zakysanku, necháme premiešať a za stáleho šľahania pridávame sypkú
zmes.
5. Nakoniec primiešame hrozienka.
6. Pečieme pri 190°C 65 min.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
Na prípravu tejto torty som použila mixér Utile od Delimano.
♡♡♡
Jój, tá je nádherná! V reze vypadá prudko čokoládovo, takmer ako brownies.
OdpovedaťOdstrániťMimochodom, nádherné fotky, neviem sa prestať dívať.
Prajem krásny a úspešný rok 2017, nech to dobre varí a pečie!
Dakujem velmi pekne Jar (ako sa volas, nikdy neviem ako ta oslovit). Tesim sa aj ja z fotiek, ze sa mi podaril taky ponury nadych. A babovecka je naozaj taka browniesova a velmi chutna. Vsetko dobre v novom roku 2017 aj tebe a vela kulinarskych inspiracii!
Odstrániť