Tieto mini
bábovky sú ideálne či už na zahájenie jesene alebo jej ukončenie. Ako ja
hovorím, tekvice nikdy nie je dosť :-)
Tak ako predvianocujete? Vypekáte odušu,
z rúry sa vám parí, v zadku točí vtruľka, kmitáte medzi rúrou a doskou
s valčekom v ruke raz k medovníkom, inokedy k rožtekom, či lineckým?
Nuž, ja som ešte stále mimo a vianočné pečenie ma nechytá, namiesto toho spomínam na veľmi príjemnú chuť týchto bábovčičiek, hoci sú
to už aj 2 týždne, čo som ich piekla...
Výnimočnosť im dodala hlavne čokoládová poleva obohatená orientálnymi koreninami. Aj taký
detail dokáže úplne zmeniť chuť niečoho bežného na nepoznanie.
A ak by
ste aj vy chceli trochu zaexperimentovať pri vianočnom pečení, stačí sa zapojiť
do súťaže o balíček 3ks biokorenín zn. Sonnentor na FB fanpage Dora´s art. Tešiť sa môžete na:
Na 8 kusov
mini báboviek ako na obrázku budeme potrebovať:
Na čokopolevu:
Orechy s karamelom
z javorového sirupu
|
1. Tekvicu uvaríme, vodu scedíme, necháme
vychladnúť a rozmixujeme na pyré.
2. Formičky na bábovky vytrieme maslom a vysypeme
ryžovou múkou.
3. Zmäknuté maslo šľaháme s cukrom do
penista. Pridáme semienka z vanilkového struku a po jednom vajíčka,
kým zmes nie je hladká. Ďalej pridáme jogurt, potom tekvicové pyré a mixujeme
pokiaľ nemáme kompaktnú hmotu.
4. Pripravíme si sypké suroviny. Zmiešame
3 druhy múk, sódu, vínny kameň a soľ. Pridáme tekutú časť a dobre premiešame.
5. Plníme formičky do ¾ výšky a pečieme
vo vyhriatej rúre cca 30 min. pri 180°C.
6. Hotové bábovečky vyklopíme až po
vychladnutí. Polievame roztopenou čokoládou a ozdobíme karamelizovanými
orechmi.
Na karamelové orechy:
1. Orechy chvíľku nasucho jemne opražíme.
2. Na panvici pomaly zahrievame javorový
sirup až kým nezovrie. Za stáleho miešania ešte cca 1-2 min. necháme zhustnúť.
Keď sme dosiahli konzistenciu redšieho karamelu, vsypeme orechy a miešame,
kým sa pekne všetky neobalia, cca ďalšie 2 min. Vylejeme na papier na pečenie a necháme
vychladnúť.
Na čokopolevu:
1. Vo vodnom kúpeli necháme čokoládu
rozpustiť s trochou masla, len toľko, aby nebola čokoláda príliš hustá a tiekla.
2. Pridáme koreniny a premiešame.
Ďakujem Apropos za zapožičanie servírovania.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
Pri príprave tohto receptu som použila mixér Utile od Delimano.
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára