Tarte tatin je
šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale
treba skúšať, ono sa to poddá! Tento koláčik bol neskutočný! Tá vyváženosť
kyslej rebarbory a sladkého karamelu...to musíte ochutnať. Prosím, spravte
si ho, nebudete banovať!
Na tento recept budeme potrebovať nízku a širokú rajnicu
s kovovými rúčkami, ktorú je možné použiť jednak na sporák ako aj do rúry.
Ja som použila túto univerzálnu rajnicu Stone Legend od Delimano. Bola som
zvedavá ako sa popasuje s koláčom a zvládol to na jednotku. Veľmi
ľahko sa z nej na konci dezertík vyklopil a až na 1 kúsok na nej
nezostalo nič prilepené! Môžem ozaj len odporučiť. Navyše vďaka špeciálnemu
povrchu sa môže na nej používať aj kovové kuchynské náradie.
Na 1 koláčik
o priemere 28 cm budeme potrebovať:
Na cesto:
Okrem toho:
|
1. Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor
a vymiesime kompaktné cesto.
2. Zapneme si rúru, aby sa nám predhriala.
3. Rebarboru nasekáme na kratšie kúsky.
4. Na pekáč hodíme cukor a necháme pomaly skaramelizovať.
5. Keď máme karamel pripravený, vypneme sporák a do rajnice prisypeme
rebarboru. Na ňu rovnomerne naukladáme kúsky masla a posypeme škoricou.
6. Pripravené cesto vyvaľkáme približne do tvaru pekáča a prikryjeme
ním rebarboru. Prípadné okraje zahneme dovnútra, po vyklopení budú tvoriť
okraje koláča.
7. Pečieme pri 180°C cca 30 min.
8. Po upečení koláč necháme trochu vychladnúť a až potom vyklopíme.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
kraasne fotky,Danka :) a urcite aj kolacik musi byt paradny !
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Martinka. Koláčik bol ozaj suprový! Sme sa oň skoro pobili :-)
OdstrániťToto urcite vyskusam, rebarbora je u z doma...
OdpovedaťOdstrániťBudem sa tešiť, ja vždy obdivujem vaše krásne dielka, čo vychádzajú z vašich šikovných rúk a kochám sa... :-)
Odstrániť