V poslednej
dobe som trochu rozlietaná, ale som rada, že sú to milé udalosti, ktoré sa mi
dejú v živote a ktorým venujem svoj čas. Konečne máme nejaký nový a vysnívaný
nábytok v obývačke, ale čo je najdôležitejšie, v kuchyni nám tróni nový
jedálenský stôl (určite ho ešte uvidíte na fotkách) a velikánska komoda na
moje riadiky. Okrem toho sme boli v Prahe na mojom obľúbenom blšáku, kde
som svoju zbierku opäť o nejaké prírastky obohatila (kto sledujete môj
instagram doras_art, ste asi videli...).
A aby som
sa dostala k podstate, som rada, že som sa napriek tomu dostala konečne k tomuto
chutnému a super jednoduchému receptíku, nakoľko jahôdková sezóna nám už
pomaly končí.
Tento recept
vznikol vlastne úplne neplánovane, keď som robila jahodovú kožu, jahody
rozmixovala, avšak zdalo sa mi, že je v nich veľa šťavy a dlho by sa
sušili, tak som ich precedila a zo šťavy zbúchala tento receptík. Čo je
vtipné je fakt, že s chia semiačkami jahodová šťava vyzerá ako rozmixované
maliny :-)
Na 5 pohárikov si pripravíme:
|
1. Jahodovú šťavu zmiešame s javorovým sirup a v prípade potreby
sirup ešte pridáme, následne pridáme chia semiačka a necháme odpočívať až
kým zmes nezhustne.
2. Mandle rozmixujeme nahrubšie najprv samostatne, potom s mandľovou smotanou,
pridáme javorový sirup a rozpustený kokosový tuk. Odložíme na cca 15-20
min. do chladničky, aby kokosový tuk stuhol a masa spevnela.
3. Keď je mandľová masa tuhá, umiestnime ju na dno pohárikov a na ňu
jahodovú masu. Necháme v chladničke až do servírovania. Najlepšie však
aspoň pol hodinku.
Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixérUtile od Delimano.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡
kraasne ,Danka..a podla receptu aj uplne ze mnam :) musim mrknut na tvoj instagram,lebo som zvedava :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Martinka. Ak si tam aj ty, pridaj si ma, aby sme sa nasli :-)
Odstrániť