Tento rok je u nás
na úrodu skúpy. Naozaj neviem čím to je, ale štve ma to. Semienka zasiate v predpísanom
čase, polievané, hypnotizované a nič. Na hriadkach len kde – tu nejaký
korienok niečoho...keby sa jeden starý sáčok nevydaril, pochopím, ale asi zostaneme
tento rok poskromne. Reďkovky sa urodilo pol riadka, ach, a preto si ju
vážime a využijeme všetko.
Okrem toho sme
dostali od svokry „májovky“. Keď sa ma raz svokor pýtal, či mám rada májovky,
myslela som, že hovorí o čerešniach. Vtedy som ešte netušila, že májovky
môžu byť aj hríbiky.
No a chutný
a zdravý recept bol na svete.
Na 2 porcie si pripravíme:
|
1. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej a hodíme
naň cibuľku, osolíme, aby pustila šťavu. Keď je opražená dosklovita, pridáme
cesnak a ešte chvíľu pražíme spolu. Vsypeme ryžu a restujeme.
2. Podlejeme vývarom tesne nad hladinu a prikryjeme.
3. Májovky nakrájame, reďkovkové listy nasekáme nadrobno. Risotto priebežne
podlievame horúcim vývarom a premiešavame.
4. Keď je ryža už takmer uvarená, vsypeme hríbiky a reďkovkové listy a necháme
dodusiť ešte cca 5 min. Nezabúdajme prilievať vývar, risotto musí byť krémové,
nebojme sa toho, ryža veľa nasiakne, nesmie byť suchá. Treba vystihnúť ten
moment, keď je na skus jemne tvrdkavá, nesmie byť rozvarená, nesmie to byť
mazľavá guča, má byť jemnej krémovej polotekutej konzistencie.
5. Hotové krémové risotto dozdobíme celými alebo nasekanými lístkami
petržlenu a hoblinkami tvrdého syra.
Je výborné!
Na prípravu tohto risotta som použila rajnicu Stone Legend od Delimano.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára