Dnes v noci
bude nov. Pred istým časom som pravidelne každý týždeň držala pôst iba o vode
a čajoch. Cítila som sa lepšie a preto som sa rozhodla tento svoj
zvyk obnoviť. Našťastie už nie som zo zdravotných dôvodov nútená a ani sa
momentálne na to necítim byť len na tekutinách a tak si v dni splnu a novu
zelovoc, ako ja volám zeleninu a ovocie, doprajem. A aby papaníčko
nebolo úplne fádne, hľadám si na oživenie recepty, ktoré by boli pestré a chutné.
Viem, že cuketové rezance sú už asi všeobecne známe, ale možno vás budem
inšpirovať ich kombináciou s avokádom, špargľou a konopnými semiačkami.
Špargľa má detoxikačné účinky, cuketka je ľahká na trávenie a avokádo vďaka
tukom dobre zasýti. Okrem toho konopné semienko a olej popri iných blahodarných účinkoch podporujú metabolizmus. Čo viac si môžeme priať? ;-)
Na 1 bohatú porciu si pripravíme:
|
1. Cuketu si nakrájame na rezance za pomoci špeciálneho krájača – ja mám
tento špirálový krájač Brava od Delimano. Je výborný, som s ním spokojná :-)
2. Cuketové špagety pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Avokádo s orechmi, bazalkou a soľou rozmixujeme na kašu a tú
„naaranžujeme“ na vrch rezancov.
4. Špargľu nasekáme na menšie kúsky, nahádžeme kde-tu na tanier a špičkami dozdobíme.
5. Nakoniec všetko pokvapkáme konopným olejom a posypeme konopnými semiačkami.
5. Nakoniec všetko pokvapkáme konopným olejom a posypeme konopnými semiačkami.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára