Na tento
príspevok sa chystám už od Vianoc a som veľmi rada, že sa mi nakoniec
podarilo skompletizovať a upraviť fotky, aby som sa s vami mohla
podeliť o zážitok z najoriginálnejšej akcie na akej som kedy bola. Lebo to máte tak, súce to navonok vyzerá, že ako mi je super, že si chodím po akciách, ale aj keď sa to nezdá, práca na takomto článku mi zaberie niekoľko hodín.
Ale poďme k veci. Premyslený do najmenších detailov, podnetný, zaujímavý, príjemný, netradičný, taký bol večierok pod taktovkou Nikonu, na ktorý som mala tú česť byť pozvaná, nakoľko so značkou Nikon spolupracujem a som vďačná, že mi veľkoryso poskytujú šikovný foťáčik.
Ale poďme k veci. Premyslený do najmenších detailov, podnetný, zaujímavý, príjemný, netradičný, taký bol večierok pod taktovkou Nikonu, na ktorý som mala tú česť byť pozvaná, nakoľko so značkou Nikon spolupracujem a som vďačná, že mi veľkoryso poskytujú šikovný foťáčik.
Tak nech sa
páči ďalej.
Akcia bola
tajná, každý účastník dostal len indikačnú sms s miestom stretnutia,
nevedeli sme vôbec čo nás čaká. Zraz bol pri divadle Malá scéna. Zadným vchodom sme prekĺzli do
zákulisia. Dostali sme sa tak dnu z opačnej strany – od kulís.
Tam už nás
čakal s prípitkom veľmi profesionálny chlapík od vín – someliér Daniel Hrčka,
ktorý sa o nás patrične staral po celý večer a ku každému chodu nám
nakombinoval hodiace sa vínko. Nemala som o vytknúť, všetky boli
vynikajúce!
Keď sme sa
každý chopili svojej čaše a usadili v hľadisku, k našej dispozícii
na javisku zostal pán osvetľovač (bohužiaľ jeho meno si už nepamätám) z bábkového predstavenia v divadle Malá scéna -
Luskáčik. Mohli sme sa ho popýtať na hocičo, čo nás z jeho práce zaujalo, je to veľmi milý
pán, čo je cítiť aj z fotiek.
Po malej kultúrnej
vložke sme sa presunuli do predsiene hľadiska, kde ma ohúrila táto krásna a
tematicky prestretá slávnostná tabuľa. Pre mňa osobne bola netradičná farba
obrusu, ktorá dodávala hĺbku a tajomnosť celej večeri a taktiež artefakty,
ktoré odrážali tému, v ktorej sa niesol celý večer a tou bol
Luskáčik.
Večera sa odohrávala v priestoroch výstavy Light in the Darkness & Darkness in the Light a náladu nám pri papaní spríjemňovala hudobná skupina Ecetera band veľmi príjemnou a nenútenou hudbou.
Kamoši alebo
strážcovia?
Takto vyzeral
náš stôl. Zdanlivo dekoračné predmety mali aj svoj účel – v oriešku sa skrýval
lístoček s menu a lupa mohla poslúžiť na jeho čítanie.
Premyslené do najmenších detailov.
Z priloženého
miniletáčika sme sa dozvedeli, že táto
degustačná večera je realizovaná v rámci pop-up projektu Forbidden taste, v ktorom šéfkuchár Petr Heneš servíruje svoje kulinárske diela. Tie majú byť pre hostí
prekvapením podávaným na netušených miestach.
Čo nás tento
večer čaká za chody sme sa dozvedeli po tom, čo sme rozlúskli zlatý orech. Boli
to zaujímavé kombinácie a preto som už bola veľmi na tie chute zvedavá.
Hodovanie bolo
zahájené kukuričnou polievkou s tapoikou, popcornom a thajskou bazalkou.
Nasledovala tma
a pred nami pristáli tieto svietiace platne a na nich jeseter,
kaleráb, sépia, jablko, uhorka. Cítila som sa ako v nejakom science
fiction.
Avokádo,
edamame, wasabi, maliny a šampiňóny vo forme polievky.
Na vlastnom jazyku sme mali možnosť vyskúšať si nielen fusion cuisine, ale aj zážitkovú gastronómiu, keď zrazu spoza našich chrbtov vyskočili
dvaja baleťáci a predviedli nám ukážku z Luskáčika. Pre mňa bolo
fascinujúce vidieť profesionálnych tanečníkov tak zblízka, stačilo sa len
načiahnuť a mohla som sa dotknúť baletkinej sukničky...
Po nečakanom kultúrnom zážitku sme sa osviežili takto veľmi originálne podávaným a poňatým
kiwi so zázvorom ozdobeným jedlými kvetmi.
K ďalšiemu
chodu nám najprv naservírovali sluchátka s hudbou. Určite muselo byť úsmevné
pre čašníkov sledovať ako náhle celý stôl stíchol a každý so slúchadlami na
ušiach sa sústredil na svoj tanier.
A na ňom
boli jahňací jazyk, batáty, slivky, konfitovaný cesnak, kešu oriešky.
Sladkou bodkou
na záver bolo sweet tatoo. Tentoraz to ale nebolo jedlo, ktoré prišlo za
hosťom, ale hosť, ktorý prišiel za kuchárom a ten mu na ruku vytetoval
sladký dezert. Ten si hosť potom vyzobal alebo ak chcete, zlízal z ruky :-)))
A to je
všetko priatelia. Po večeri nasledovala neviazaná bezbrehá zábava za popíjania
koňaku a pojedania syríkov. Nuž čo vám poviem, Nikon sa nenechá zahanbiť,
celý večer bol naozaj na úrovni. Ocenila som, že som po večeri vôbec
nepociťovala pocit plnosti a preťaženia žalúdka a tiež fakt, že k dezertu
sa musel každý postaviť, čím sa rozprúdila komunikácia medzi ostatnými hosťami
navzájom a ukončenie večere a presun k barovému pultíku prebehol
tak akosi spontánne. A tí, ktorí potrebovali odísť nepôsobili nevychovane, ale mohli
sa vo vrave nenápadne vytratiť.
Na záver
pripájam videospot, na ktorom sa môžete pozrieť ako spoločnosť Nikon
uskutočnila exkluzívnu fotografickú akciu, na ktorej baletka Melissa Chapski a
tanečný fotograf Laurent Liotardo predstavujú, ako nový fotoaparát Nikon
D3400, digitálna jednooká zrkadlovka formátu DX pre začiatočníkov, uľahčuje
realizáciu vysoko kvalitných snímkov a následne umožňuje ich okamžité
zdieľanie.
A po tomto
videu som pochopila prečo táto téma našej večere.
Osobne ďakujem
Nikonu veľmi pekne za krásny zážitok. A aby ste sa necítili ukrátení, mám pre
vás od Nikonu dva novoročné darčeky. Jedným je krásny nástenný kalendár a tým
druhým krásny minidiárik na r. 2017. Súťaž prebieha na tomto odkaze.
Ďakujem Nikonu za zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
♡♡♡
Dani....waaaw...ani neviem co povedat....
OdpovedaťOdstrániť