Už dlhšie si v hlave
omieľam, že tento rok nesmiem levanduľovú sezónu prepásnuť a z tohto kvetu
niečo chutné vymyslieť. Konečne som sa hecla a okre sušených kvietkov, s ktorými
ešte niečo vymyslím (máte nejaké origoš tipy? Okrem voňavých vrecúšok...)
priebežne používam aj tie čerstvé. Už ste mali možnosť so mnou ochutnať
levanduľové smoothie a dnes to bude levanduľová zmrzlina. Chutila naozaj
božsky a to nepreháňam. Vždy som tieto zaujímavé chute obdivovala v zmrzlinárňach
a pri tomto mojom pokuse som sa presvedčila, že to ide aj doma a to veľmi
ľahko! Tak keď sa oteplí, skúste!
Na 6 zmrzlinových kopčekov (teda pre 2-3 osoby) si pripravíme:
|
1. Levanduľové kvety opláchneme, oddelíme od stoniek a hodíme do
mandľového mlieka. Necháme 24 hod. stáť.
2. Mandľový nápoj scedíme. Čierne ríbezle buď vidličkou rozdrvíme alebo
rozmixujeme v minimixéri a zmiešame s nápojom. Nakoniec pridáme
javorový sirup.
3. Zmes vlejeme do zmrzlinovača a pripravíme podľa návodu. Ak nemáme
zmrzlinovač, vložíme v nejakej dóze celú zmes do mrazničky a každú pol
hodinu premiešame a vrátime až pokiaľ nám nevznikne zmrzlinka.
Pri príprave tohto receptu som použila zmrzlinovačFrozen od Delimano.
Musím bonznúť,
že túto zmrzlinu s chuťou zjedol aj náš adolescentný syn, ktorý je zásadne
proti všetkému zdravému, alternatívnemu, surovému a netradičnému. Síce
nevedel, že papá levanduľové kvety, ale keď sa nepýtal... :-)
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡
Krása...a ak to aj vonia tak ako si predstavujem, tak to musí byť tá najlepšia zmrzlina!
OdpovedaťOdstrániť:-) myslím, že bohužiaľ nevoňala...ale nečuchala som. No aj keď nie, chuť všetko nahradila
Odstrániť