piatok 15. júla 2016

Mandľovo-levanduľová zmrzlina s čiernymi ríbezľami




Už dlhšie si v hlave omieľam, že tento rok nesmiem levanduľovú sezónu prepásnuť a z tohto kvetu niečo chutné vymyslieť. Konečne som sa hecla a okre sušených kvietkov, s ktorými ešte niečo vymyslím (máte nejaké origoš tipy? Okrem voňavých vrecúšok...) priebežne používam aj tie čerstvé. Už ste mali možnosť so mnou ochutnať levanduľové smoothie a dnes to bude levanduľová zmrzlina. Chutila naozaj božsky a to nepreháňam. Vždy som tieto zaujímavé chute obdivovala v zmrzlinárňach a pri tomto mojom pokuse som sa presvedčila, že to ide aj doma a to veľmi ľahko! Tak keď sa oteplí, skúste!



Na 6 zmrzlinových kopčekov (teda pre 2-3 osoby) si pripravíme:

  • mandľový nápoj Alpro touch of vanilla 350 ml
  • levanduľové kvety 30ks
  • čierne ríbezle 50 bobuliek a aj viac, ak máte
  • javorový sirup 5PL


1. Levanduľové kvety opláchneme, oddelíme od stoniek a hodíme do mandľového mlieka. Necháme 24 hod. stáť.

2. Mandľový nápoj scedíme. Čierne ríbezle buď vidličkou rozdrvíme alebo rozmixujeme v minimixéri a zmiešame s nápojom. Nakoniec pridáme javorový sirup.


3. Zmes vlejeme do zmrzlinovača a pripravíme podľa návodu. Ak nemáme zmrzlinovač, vložíme v nejakej dóze celú zmes do mrazničky a každú pol hodinu premiešame a vrátime až pokiaľ nám nevznikne zmrzlinka.

Pri príprave tohto receptu som použila zmrzlinovačFrozen od Delimano.


Musím bonznúť, že túto zmrzlinu s chuťou zjedol aj náš adolescentný syn, ktorý je zásadne proti všetkému zdravému, alternatívnemu, surovému a netradičnému. Síce nevedel, že papá levanduľové kvety, ale keď sa nepýtal... :-) 




Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡

2 komentáre:

  1. Krása...a ak to aj vonia tak ako si predstavujem, tak to musí byť tá najlepšia zmrzlina!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) myslím, že bohužiaľ nevoňala...ale nečuchala som. No aj keď nie, chuť všetko nahradila

      Odstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...