streda 24. februára 2016

Batátový krém so zázvorom a pikantnými krevetkami


     Počasie nás už chce nalákať na jar. Hneď sa mi zlepší nálada, keď sa mi do tváre oprie pár slnečných lúčov. Už som aj zasiala prvé semienka. Teším sa na práce v záhrade, sedenie pod altánkom, pohľady na rozkvitnuté kvety, smothie z plodov z našej záhrady a tak...

Ale keďže je slnko ešte zubaté, rada sa ešte uchýlim k týmto zahrievajúcim zimným chutiam akú táto batátová polievočka so zázvorom skutočne má.




 
Na cca 6 porcií budeme potrebovať:
  • batáty cca 700g
  • stredne veľké zemiaky 3 ks
  • cibuľa 1 ks
  • zázvor cca 5-7 cm kúsok
  • krevetky z Ryba Žilina cca 8 PL
  • mletá čili 1/4 ČL
  • mletá sladká paprika 1 ČL
  • mletý sušený cesnak 1 ČL
  • soľ podľa chuti
  • garam masala korenie 1/2 ČL
  • váš obľúbený olej na tepelnú úpravu cca 2PL
  • smotana rastlinná 6 PL na dozdobenie hotových porcií
 



- Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme zemiaky a batáty nakrájané na kocky. Pár minút pražíme a zalejeme horúcou vodou. Osolíme a necháme uvariť domäkka.


- Keď sú zemiaky uvarené rozmixujeme ich ponorným mixérom.


- Všetky koreniny zmiešame, pridáme soľ a v tejto zmesi obaľujeme krevetky. Pikantné krevetky opražíme na oleji.


- Pred servírovaním polievku dozdobíme 1PL smotany, posypeme troškou sladkej papriky alebo pikantného čili a doplníme krevetkami.





 
♡♡♡

2 komentáre:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...