Dnes to bude opäť tekvičková. Tentokrát žiadna hokaido, ani maslová, ale pravá echt veľká klasická tekvica, odroda goliáš. V podstate však môžete použiť akúkoľvek jedlú tekvicu. Ja som túto dostala od sestry, myslela som, že urobíme svetlonosa, ale keď sme prišli na to, aké bude ťaždé vydlabať tekvicu pri zachovaní jej vonkajšieho tvaru a obalu, tak som zvolila smrť tekvice pre polievku a musím povedať, že to stálo za to!
Ingrediencie
pre 6 osôb
|
1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska
a dáme do hlbokého hrnca na rozpálenom oleji 2 min. popražiť.
2. K póru vsypeme kocky tekvice, podlejeme horúcou vodou, osolíme a pridáme štipku feferónky (ak máte papričku vcelku, tak 1/2 kusa) a ošúpaný a nastrúhaný zázvor. Necháme variť cca 20 min. podľa veľkosti tekvice, do jej zmäknutia.
3. Keď je tekvica uvarená, rozmixujeme ju ponorným mixérom a podľa potreby polievku zriedime horúcou vodou a dochutíme soľou.
4. Podávame s údeným lososom nakrájaným natenko.
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára