streda 2. októbra 2013

Tekvicový závin s vôňou rozmarínu


     Ahojte, opäť sa po čase ozývam s receptom. Tentokrát to bude aktuálne na jesennú nôtu. Fotka je síce ešte z minulého roka, ale poviem vám, keby sa tento recept nebol oplatil, tak by skončila zabudnutá v nejakom starom priečinku. Tento recept bol totiž pre mňa pecka. Veľmi som si pochutila a neskôr som ho ešte niekoľkokrát pripravovala. Obľubujem rôzne slané koláče zo zeleniny, takže ak ste podobné typy, určite vám bude chutiť :-)



Na 1 závin budeme potrebovať:

  • lístkové cesto 1 balenie
  • očistená tekvica 500g (bez semiačok a šupky) 
  • slanina 100g
  • syr na strúhanie 200g (hocijaký obľúbený, vhodný je aj obyčajný eidam, aj parmezán)
  • vetvička rozmarínu
  • olivový olej EV (extra vergine) 1 PL
  • soľ a korenie


1. Tekvicu buď udusíme na pare alebo upečieme v alobale.

2. Rúru predhrejeme na 180°C.

3. K tekvici pridáme rozmarínové lístky a rozmixujeme na pyré. Pridáme rezančeky slaniny, kocky syra (ak je tvrdší, tak nastrúhaný), trochu soli a korenia a premiešame. 

4. Lístkové cesto rozvaľkáme a natrieme naň tekvicovú zmes, tak, aby okraje ostali voľné. Následne cesto stočíme do štrúdle a okraje navlhčíme vodou a pritlačíme k sebe, aby držali. 

5. Premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme olejom, aby malo cesto krajšiu farbu.

6. Štrúdľu vložíme do rúry a pečieme 30 - 40 min., pričom ju sledujeme a akonáhle začne meniť farbu, vypneme rúru a ešte chvíľu ju v nej necháme.

7. Závin podávame nakrájaný na plátky, ale predtým ho necháme mierne vychladnúť. 

♡♡♡

2 komentáre:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...