pondelok 28. októbra 2013

Baklažánové rolky s ricottou a mangoldom


     Dnes vám predstavím alternatívu k lasagnam ricotta e spinaci. Ide o baklažánové rolky plnené mangoldom, namiesto špenátu, a tvarohom. Takýmto spôsobom sa vyhneme už takmer všadeprítomnej múke, keď eliminujeme cestoviny. Papaníčko je ľahké, chutné a výživné! Dobrú chuť!


Ingrediencie pre 4 osoby:
  • baklažán 2 ks
  • olivový olej na potieranie panvice a pekáča
  • listy mangoldu alebo špenátu 300g
  • ricotta (alebo tvaroh) 250g
  • vajce 1ks
  • štipka muškátového orieška
  • soľ
  • paradajkový pretlak alebo ešte lepšie hotová paradajková omáčka na cestoviny
  • strúhaný parmezán 200g

- Baklažán nakrájame pozdĺžne, osolíme z oboch strán. Grilovaciu panvicu pierkom natrieme olejom, necháme rozpáliť a poukladáme naň baklažán. Ugrilujeme všetky plátky baklažánu.

- Medzitým špenát chvíľu sparíme na sitku, aby zmenšil objem, následne ho nakrájame nadrobno a zmiešame s ricottou, vajíčkom, muškátovým orieškom, soľou a 100g parmezánu. 

- Na začiatok plátku baklažánu umiestnime asi 1 PL špenátovej zmesi a zrolujeme do rolky. Takto postupujeme pri všetkých plátkoch a postupne ich ukladáme na vymastený pekáč tak, aby nebol spoj viditeľný. 

- Nakoniec polejeme paradajkovou omáčkou a posypeme parmezánom.

- Pečieme cca 30 min. pri 180°C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...