Dnes vám predstavím alternatívu k lasagnam ricotta e spinaci. Ide o baklažánové rolky plnené mangoldom, namiesto špenátu, a tvarohom. Takýmto spôsobom sa vyhneme už takmer všadeprítomnej múke, keď eliminujeme cestoviny. Papaníčko je ľahké, chutné a výživné! Dobrú chuť!
Ingrediencie pre 4 osoby:
- baklažán 2 ks
- olivový olej na potieranie panvice a pekáča
- listy mangoldu alebo špenátu 300g
- ricotta (alebo tvaroh) 250g
- vajce 1ks
- štipka muškátového orieška
- soľ
- paradajkový pretlak alebo ešte lepšie hotová paradajková omáčka na cestoviny
- strúhaný parmezán 200g
- Baklažán nakrájame pozdĺžne, osolíme z oboch strán. Grilovaciu panvicu pierkom natrieme olejom, necháme rozpáliť a poukladáme naň baklažán. Ugrilujeme všetky plátky baklažánu.
- Medzitým špenát chvíľu sparíme na sitku, aby zmenšil objem, následne ho nakrájame nadrobno a zmiešame s ricottou, vajíčkom, muškátovým orieškom, soľou a 100g parmezánu.
- Na začiatok plátku baklažánu umiestnime asi 1 PL špenátovej zmesi a zrolujeme do rolky. Takto postupujeme pri všetkých plátkoch a postupne ich ukladáme na vymastený pekáč tak, aby nebol spoj viditeľný.
- Nakoniec polejeme paradajkovou omáčkou a posypeme parmezánom.
- Pečieme cca 30 min. pri 180°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára