Nakoľko od istého času
nemôžem pšenicu a raž (+ kopec ďalších ingrediencií), som nútená rozmýšľať nad
tým ako sa stravovať chutne a zároveň tak, aby som sa necítila o niečo ukrátená.
Tento recept je mojim riešením na slané keksíky, ktoré ja ľúbim na akýkoľvek
spôsob. Snáď zachutia aj vám.
Pohánkové sušienky s parmezánom a lieskovými orechmi |
Ingrediencie na cca 30 keksíkov:
- pohánková múka 100g
- maslo 80g
- strúhaný parmezán 100g
- štipka soli
- mleté lieskové orechy 40g
- nasekané lieskové orechy 30g
*lieskové
orechy možno nahradiť aj vlašskými
- Zmiešame mleté orechy, parmezán, pohánkovú múku a soľ. Pridáme maslo
nakrájané na menšie kúsky a vypracujeme pevné a homogénne cesto. Na miesenie je
lepšie použiť kuchynský robot, aby sa maslo pod teplom rúk netopilo a cesto
nebolo príliš mäkké.
- Cesto vytvarujeme do šulčeka a obalíme ho v nasekaných lieskových orechoch. Odložíme na 2 hod. do chladničky alebo na 30 min. do mrazničky.
- Po uplynutí potrebnej doby v chlade šulček krájame na kolieska hrubé cca 1 cm a umiestňujeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160°C 10min. alebo dokiaľ nezozlatnú.
Tak to je bomba recept! Miluju ořechy, pohankovou mouku a parmezán. Jsem sama celiak a tenhle receptík je rajská hudba pro moje uši a chuťové buňky. Moc děkuji a určitě brzy vyzkouším!
OdpovedaťOdstrániťJuj, tak to sa teším, že zapasoval :-) Ja mám rada tiež tie isté chute ako ty :-), ale nemala som doma vlašské orechy, ktoré by sa možno viac hodili, tak som dala lieskové a bolo to tiež fajn, trochu iné, ale zaujímavé.
Odstrániť