Toto risotto ma prekvapilo. Z
červenej repy si môžete urobiť čokoľvek, ale v takomto prevedení resp.
kombinácii som ho ešte neskúšala. No a ako? No dobre! U mňa zavážila hlavne
výdatná porcia parmezánu v kombinácii s grilovanou cviklou.
Cviklové risotto s rucolou a hoblinkami parmezánu |
.
Cesto (cca 20 ks):
Cesto (cca 20 ks):
- ryža na risotto 160g (carnaroli, scotti, arborio...)
- cvikla 2ks
- rucola 2 hrste
- parmezán strúhaný 150g
- parmezán hoblinky 50g
- šalotka 1 ks
- maslo na opraženie cibuľky
- zeleninový vývar alebo horúca voda na podlievanie
- soľ
- korenie
- olivový olej extra vergine
- aceto balsamico
- Šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na masle.
- Pridáme ružu, jednu cviklu nakrájanú na kocočky a
necháme pražiť kým ryža nebude sklovitá. Podlejeme horúcim vývarom (alebo
vodou) a osolíme.
- Necháme variť cca 25 - 30 min., pričom priebežne
podlievame horúcim vývarom alebo vodou.
- Medzitým druhú cviklu nakrájame na plátky a jemne
osolené ugrilujeme na kvapke oleja na grilovacej panvici.
- Keď je risotto uvarené na skus, stiahneme ho z plameňa,
primiešame menšiu hrudku masla, aby bolo krémovejšie, taktiež primiešame
strúhaný parmezán a necháme ho roztopiť sa.
- Servírujeme s grilovanou cviklou a rucolou
pokvapkanou olivovým olejom, octom balsamico a posypanou hoblinkami parmezánu.
Cviklové risotto s rucolou a hoblinkami parmezánu |
myslíš, že to bude vyzerať štýlovejšie, keď tam napíšeš RUCOLA?
OdpovedaťOdstrániťmyslíš, že môže Dankin recept vyzerať ešte štýlovejšie ako vyzerá? ťažko! :)))
Odstrániť