pondelok 2. septembra 2013

Spaghetti s pečenými paradajkami, olivami a bryndzou

 
     Taká dvojnárodnostná fúzia niekedy nezaškodí, práve naopak. Talianske cestoviny so slovenskou bryndzou chutili akoby k sebe od vekov patrili. Sama som to nečakala :-)


Ingrediencie pre 4 osoby:
  • špagety 350g
  • cherry paradajky 500g
  • čierne olivy 150g
  • zelené fazuľkové lusky 100g
  • cuketa 200g
  • bryndza 150g
  • olivový olej
  • šťava a kôra z 1 citróna 
  • soľ a korenie
  • sušená bazalka
  • sušené oregano
 
- Rúru predhrejeme na 180°C. Paradajky, ak chceme, prekrojíme, cuketu nakrájame na rezance a oboje dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme bazalkou a oreganom. Pečieme cca 20 min.

- Cestoviny dáme uvariť al dente. 

-  Fazulkové lusky sparíme 2-3 min. v horúcej vode, prípadne pár minutiek povaríme.
 
- Hotové cestoviny scedíme, zmiešame s cuketou, rajčinami, fazuľkou a pridáme strúhanú citrónovú kôru. 
 
- Citrónovú šťavu zmiešame so soľou a korením a po častiach prilievame olivový olej a vidličkou sľaháme. 

- Hotové cestoviny polejeme zálievkou a premiešame. Posypeme vločkami bryndze a podávame.
 
 

2 komentáre:

  1. To je zajímavý nápad, je pravda, že některé fúze opravdu překvapí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Áno, áno, asi už nebudem mať od nich taký odstup :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...