Taká dvojnárodnostná fúzia niekedy nezaškodí, práve naopak. Talianske cestoviny so slovenskou bryndzou chutili akoby k sebe od vekov patrili. Sama som to nečakala :-)
Ingrediencie pre 4 osoby:
- špagety 350g
- cherry paradajky 500g
- čierne olivy 150g
- zelené fazuľkové lusky 100g
- cuketa 200g
- bryndza 150g
- olivový olej
- šťava a kôra z 1 citróna
- soľ a korenie
- sušená bazalka
- sušené oregano
- Rúru predhrejeme na 180°C. Paradajky, ak chceme, prekrojíme, cuketu nakrájame na rezance a oboje dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme bazalkou a oreganom. Pečieme cca 20 min.
- Cestoviny dáme uvariť al dente.
- Fazulkové lusky sparíme 2-3 min. v horúcej vode, prípadne pár minutiek povaríme.
- Hotové cestoviny scedíme, zmiešame s cuketou, rajčinami, fazuľkou a pridáme strúhanú citrónovú kôru.
- Citrónovú šťavu zmiešame so soľou a korením a po častiach prilievame olivový olej a vidličkou sľaháme.
- Hotové cestoviny polejeme zálievkou a premiešame. Posypeme vločkami bryndze a podávame.
To je zajímavý nápad, je pravda, že některé fúze opravdu překvapí :)
OdpovedaťOdstrániťÁno, áno, asi už nebudem mať od nich taký odstup :-)
OdpovedaťOdstrániť