štvrtok 23. mája 2013

Maccheroni con puré di sedano e polpette di ricotta - Makaróny so zelerovým pyré a tvarohovými guľôčkami

     

     Veľmi zaujímavý receptík. Stopkový zeler mi veľmi nechutí, ale takto upravený do pyré skombinovaný s cestovinami a doplnený o tvarohové fašíročky nabral úplne iné chuťové dimenzie. Mňam! Vyskúšajte!

Makaróny so zelerovým pyré a tvarohovými guľôčkami

 Pre 4-6 osôb:

Guľôčky:
  • mäkký, hladký tvaroh 300g
  • strúhaný parmezán 100g
  • hladká múka 75g
  • žĺtok 1ks

Cestoviny: 
  • makaróny 500g
  • zväzok petržlenovej vňate s listami 1ks
  • nasekaná petržlenová vňať 1PL
  • nastrúhaná citrónová kôra 1/2 PL
  • extra panenský olivový olej 6PL
  • citrónová šťava 1PL
- Rúru si predhrejeme na 200C. Zmiešame tvaroh, parmezán, múku, soľ a žĺtko, petržlenovú vňať a citrónovú vňať. Formujeme guľôčky o veľkosti orieška. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme 2PL olivového oleja. Pečieme 10 min. až kým nie sú tuhé. 
- Cestovinu si dáme variť v osolenej vode.
- Zelerové stonky pokrájame a podusíme na panvici s 1 PL oleja cca 3 min.. Následne ich aj s čerstvými zelerovými listami, 3PL oleja, citrónovou šťavou a štipkou soli rozmixujeme.  
- Uvarenú cestovinu zmiešame so zelerovým pyré, doplníme tvarohovými guľôčkami a podávame. Podľa chuti posypeme strúhaným parmezánom.


Makaróny so zelerovým pyré a tvarohovými guľôčkami
 

6 komentárov:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...