Musím povedať,
že som typ, ktorý sa na Vianoce vždy teší na vyprážané rybie filé. Na
foodblogerku je to asi trochu prízemné, ale som už taká. Mame som vždy kradla
kúsky z misy, keď sa schyľovalo k štedrej večeri. Avšak takýmto
milým a chutným ozvláštnením ako spracovať rybie filety, tiež nepohrdnem. Najmä na odľahčenie po vianočných "prejedačkách".
Pre 4 osoby si pripravíme:
|
1. Póru odkrojíme bielu hlavičku a konce listov. Hlavičku nakrájame na
kolieska a podusíme (ja na panvici v troške vody). Listy póru
navzájom pooddeľujeme a v horúcej vode necháme pár minút povariť (cca
3-5 min), aby zmäkli, ale aby stále držali tvar.
2. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a spolu s pistáciami a bielou
časťou póru rozmixujeme nahrubo. Mangoldovým listom vyrežeme bielu časť a zbytok
nasekáme nadrobno.
3. Vymeriame si kus alobalu podľa veľkosti ryby – budeme ju doňho baliť. Na
alobal vedľa seba poukladáme pórové listy tak, aby sa pozdĺžne čiastočne
prekrývali (aby medzi nimi neboli medzery). Priečne na pór do stredu uložíme
filety ryby dva vedľa seba, naň pistáciovú plnku, posypeme nasekaným mangoldom
a prikryjeme ďalšími dvoma filetami. Cez takúto rybu ešte prekladáme
pórové listy raz z jednej, raz z druhej strany, tak, aby ju celú
obalili. Nakoniec zabalíme do alobalu a to isté urobíme s druhou várkou
ryby.
4. Pečieme 20 min. v rúre predhriatej na 180°C.
♡♡♡
Nadherne fotk ako vzdy. Danka prajem ti krasny a uspesny novy rok !
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Adrianka, podobne aj tebe všetko len to naj v novom roku a veľa úspechov v kuchyni :-)
OdstrániťNadherne fotk ako vzdy. Danka prajem ti krasny a uspesny novy rok !
OdpovedaťOdstrániť