pondelok 25. júna 2012

Babkin čaj

Máte aj vy svoj obľúbený čajík? Ja som budúcou svokrou pravidelne zásobovaná bylinkami na čaj. Sú kúzelné. Keď ich zalejete, v kanvici sa vám rozvinie lúka s poľnými kvetmi. 


Čajík si však pripravujem najmä preto, že je "bio". Bylinky sú natrhané ručne z nekontaminovaných polí a lúk za domom...ako za starých čias...a chutí tak jemne bylinkovo.


Máte aj vy svoj obľúbený čaj?

9 komentárov:

  1. Čaj z akýchkoľvek čerstvých byliniek doslova milujem :-) . Najčastejšie robím mätový, medovkový, šalviový, tymiánový, žihlavový, atď. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzera krasne, a urcite je aj vonavy a vyborny na osviezenie. u nas je rodinnou zahadou otcov caj, robi ho cele roky, podla jednoducheho a dost exaktneho receptu, ale ked ho chceme spravit my, nikdy nie je taky ako ten jeho :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmmmm, to musela byť vôňa.
    Normálne som zbehla do mamkinej "špajzky", postavila si vodu do kanvice a už čakám na prvosienkový čajík.....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. U nás sa iný ,,čajík"ani nepije len takýto bylinkový a zakaždým je iný, úžasné voňavý a lahodný:) Ináč moje top bylinky sú mat. dúška, lipa a medovka...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. urcite cim dalej viac sa ludia vracaju k prirode a cajiky takehoto druhu sa tak vratili k nam na stol. V nas to uz ako detoch vypestoval dedko, takze by to bol dedkov caj :-) poctivo sme chodili trhat bylinky, zihlavu atd. Akurat je dore si pozriet aj luhovanie cajikov a roznych byliniek. Idem si zaliat teda moju bio zihlavu :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zuzi, máš teda široký záber :-) tymiánový som ešte nepila, musím vyskúšať :-)

    Andrejka, ďakujem. Ono to tak býva. Najlepšie vždy chutí od rodicov/starých rodičov. Ale neboj, raz, keď budeš ty babka, tak tvoje vnúčence budú hovoriť, že nevedia spraviť taký ako ty :-)

    Marek, díky ;-)

    Alex, áno, je voňavý, má takú špecifickú vôňu. Prvosienkový čajík som tiež ešte nepila :-)

    Ajka, tak to musíte byť všetci zdraví...mne čisto medovkový až tak nesedí, ale lipový môžem tiež. Lipu u nás zbiera oco a potom na nej (a ešte na šípkach) fičia celú zimu :-)

    Táni, presne tak! Ja som síce od byliniek nikdy neupustila a kupované ovocné čaje mi až tak nechutia...možno práve preto, že sa u nás vždy pili len bylinky. Páči sa mi, že pokračuješ v tradícii a máš doma bio čajík z vlastnej výroby :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pěkně vychlazený, určitě krásně osvěží v horkých dnech :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. SOni, studený mi práveže veľmi nechutí. Ešte mätový by sa dal, ale ten tiež neviem zatiaľ pripravovať "nastudeno". Nikdy to nie je to, čo by som si predstavovala.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...