streda 20. mája 2009

Úžasné zapekané mušle s boloňskou omáčkou alebo conchiglioni al ragú e sugo di pomodoro


- 2 balenia rajčinového pretlaku
- 500g mletého mäsa
- 250g cestovín v tvare mušiel dostatočne veľkých na to, aby sa dali naplniť omáčkou (dostať v Tescu, teda v tom na Kamennom námestí v Ba určite)
- cibuľka a cesnak podľa chuti
- olivový olej
- parmezán
- bazalka, oregano, soľ, feferonka





Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože následne pridáme mleté mäso, bylinky, soľ; občas premiešame. Necháme pražiť asi 10 - 15min. Zalejeme 1 a pol balením paradajkového pretlaku a necháme variť ešte asi 15 – 20min. Dáme variť cestoviny. Treba rátať s tým, že vzhľadom na ich veľkosť sa budú variť dlhšie ako bežné druhy. Zároveň ich však neuvaríme úplne domäkka pretože treba rátať s tým, že ich budeme ešte zapekať.
Uvarené mušle plníme mäsovou omáčkou a ukladáme do hlbšej zapekacej misy. Obložíme čerstvými lístkami bazalky, a zalejeme polkou paradajkového pretlaku, ktorý sme si odložili; prázdny obal ešte vypláchneme vodou a zalejeme. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť pri 180 stupňoch asi 20min.


Ja som bola veľmi spokojná s výsledkom a naozaj Vám odporúčam tento recept vyskúšať, jeho príprava nie je až taká náročná a ručím vám, že neobanujete. Bude to eňňo ňuňo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...