Ja viem, tekvica už na mojom blogu lezie z každého
postu. No čo mám robiť? Nepomôžem si. Ľúbim ju moc a toto je jediné
obdobie kedy si ju môžem dosýta vychutnať. Recept je trochu náročnejší na
organizáciu práce a na čas, ale tá chuť stojí za to. Paccheri môžete ukladať
do menších zapekacích misiek na jednu porciu, čo je elegantnejšie, alebo do
tortovej, či inej zapekacej misy a z nej pri servírovaní ukrajovať.
Pre 4
osoby:
|
1. Tekvicu udusíme na pare a necháme
mierne vychladnúť.
2. Medzitým si pripravíme bešamel a to
tak, že na rozpálený olej hodíme múku, habarkou miešame až kým zmes nezhustne.
Následne pridávame po troche ryžovú smotanu a miešame až do vytvorenia
kompaktnej hmoty konzistenciou pripomínajúcej horúci puding.
3. Do mixéra vložíme tekvicu, olivy,
sušené paradajky, mozzarellu nasekanú na kúsky a polovicu nastrúhaného
parmezánu. Rozmixujeme na hladkú hmotu.
4. Pripravíme si malé formičky na pečenie.
Prípadne môžeme aj veľkú tortovú formu, ale tú vystelieme papierom na pečenie.
5. Paccheri varíme vo vriacej vode, do
ktorej sme pridali trochu oleja, aby sa nám o seba neprilepili. Varíme do
mierneho zmäknutia, musia byť veľmi al dente. Po vybratí ihneď ponoríme do
studenej vody, aby sme zastavili proces varenia.
6. Pripravíme si cukrárenské vrecko s
veľkým hladkým koncom a naplníme ho vopred pripravenou tekvicovou plnkou.
7. Na dno formičiek alebo formy dáme v
tenkej vrstve bešamel. Uvarené paccheri krájame priečne na polovicu a ukladáme
nastojato do formičiek až kým ich nezaplníme. Vreckom s plnkou plníme
jednotlivé paccheri do 3/4 výšky. Vrch takto pripravených cestovín ešte
zalejeme zvyšným bešamelom.
8. Pečieme 30 min. pri 180°C, potom
vyberieme, posypeme zvyšným parmezánom a dáme ešte zapiecť kým sa syr
nezafarbí.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára