Priznám sa, s granátovým jablkom na slano som ešte nemala tú česť. Ale zistila som, že obavy, či predsudky boli zbytočné. Aj môj priateľ si dal povedať, hoci granátové jablko ako také mu vôbec nechutí. Hm, ktovie prečo? Veď tá chuť ja tak šťavnatá a sladučká. Je zvláštne, ako rôzni ľudia inak vnímajú chute, on ju definuje ako horkú a trpkú...asi to skôr bude niečo medzitým.
Ingrediencie pre 2 osoby:
|
- Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody.
- Na oleji medzitým opražíme celé strúčiky cesnaku do zlatista.
- Cesnak vyberieme a na olej hodíme krevetky. Osolíme, okoreníme a
restujeme 2-3 min., následne podlejeme vínom a dusíme, kým sa nevyparí.
- Z granátového jablka vyberieme zrnká. Bazalku nasekáme nadrobno.
- Cestoviny al dente scedíme a hodíme na panvicu s krevetkami + pridáme za
naberačku vody z cestovín. Keď sa voda zredukuje, k cestovinám pridáme polovicu
zrniek z granátu a posypeme bazalkou.
- Premiešame, servírujeme a hotové porcie ešte dozdobíme zvyšnými zrnkami
granátového jablka.
A ešte sa
pochválim, keďže máme dnes ten náš deň, mala som ráno takéto krásne privítanie.
Krásne, voňavé frézie, ktoré sa eštelen rozvinú. Teším sa na ne! Taktiež
nesmela chýbať sladká maličkosť. Prajem aj vám, milé žienky, čo ma čítate, veľa
lásky!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára