Kto má ešte v záhrade hrášok, ten sa má...My sme ho tento týždeň nadobro zlikvidovali, ale ešte predtým sme si ho užili poslednýkrát v podobe tohto chutného risotta.
Pre 4 osoby si pripravte:
- ryža 250 g
- olivový olej extra vergine
- mladá cibuľka 1 ks
- biele víno 1,5 dcl
- horúci kurací vývar
- čerstvý hrášok za 4 hrste (môžeme nahradiť mrazeným)
- syr pecorino romano (ja som nahradila parmezánom) cca 200 g
- rucola za 2 hrste
- čierne korenie a soľ
- V panvici na oleji dosklovita upražíme cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme ryžu a pražíme ďalej kým ryža tiež nezosklovatie. Podlejeme vínom, ktoré necháme vypariť.
- Následne postupne po naberačkách pridávame horúci vývar. Risotto už nechávame prikryté.
- Asi 10 min. pred dovarením pridáme hrášok, stále podlievame vývarom, ryža nesmie vyschnúť. Keď je ryža akurát uvarená al dente, primiešame k nej parmezán a rucolu natrhanú na kúsky. Pri podávaní posypeme mletým čiernym korením, môžeme doplniť o hoblinky parmezánu a pokvapkať olivovým olejom.
Rizoto a rukola...hmmmm mňam :)
OdpovedaťOdstrániťTak tak :-)
OdpovedaťOdstrániťTak tak :-)
OdpovedaťOdstrániť