Ríbezle nám
bohužiaľ nerodia až tak, aby sme mohli vyvárať džemy a vypekať koláče a j
to málo, čo sa urodí zožerú škorce. Zvažujeme nejakú ochranu.
Našťastie to
tento rok opäť istila záhrada mojich rodičov. Majú dva stromčeky a úrodu nádhernú!
Tie krásne veľké strapce so sladkými bobuľami!!!
Minulý týždeň
som obrala už poslednú úrodu a využila som ju na rýchly osviežujúci
nepečený koláč. Nie je úplne raw, keďže je v ňom kupované mlieko, ale keď
si pripravíte doma svoje vlastné, tak môžete koláčik nazvať úplne surovým :-)
Na 1 mini tortičku s priemerom 18 cm budeme
potrebovať:
|
1. Chia rozmixujeme a pridáme k nim kokos, kakao, premiešame a zalejeme
rastlinným nápojom. Nakoniec dochutíme javorovým sirupom. Necháme stáť 5 min.
2. Medzitým vlašské orechy rozmixujeme na múku. Pridáme hrozienka a kokosový
olej a opäť mixujeme do mazľavej hmoty. Túto navrstvíme na spodnú časť
tortovej formy. Na ňu nalejeme predpripravenú chia zmes.
3. Formu vložíme na 20 min do mrazáku a 10 min pred vybratím začneme pripravovať
poslednú vrstvu. 200g ríbezlí rozmixujeme, pridáme k nim agar a zohrievame
pokým zmes nezačne vrieť. Vtedy odstavíme, primiešame javorový sirup, chvíľu
miešame, aby zmes mierne vychladla a zhustla a následne vylejeme na
tortu. Posypeme zvyšnými ríbezľami a dáme opäť zachladiť do mrazničky kým
vrchná vrstva nestuhne (cca 30 min.).
4. Po vybratí najprv orežeme okraje koláča, aby sa oddelili od formy a potom
opatrne krájame. Dobrú chuť!
Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixér Utile od Delimano.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D5300!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára