V tieto dni
už trávime čas radšej doma. Nakoľko aj dosť cestujeme po Slovensku, vymrznutí a nacestovaní
sme dosť. Aj pre čoraz nižšiu teplotu vonku nám viac ako inokedy dobre padne
teplá polievočka, čo zahreje bruško, aj dušu.
|
- Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme zosklovatieť v hrnci na
olivovom oleji.
- Pridáme ošúpaný a na kocky nakrájaný zeler, jablko, osolíme a podlejeme
sójovým nápojom tesne nad hladinu zeleniny. Varíme do zmäknutia.
- Po uvarení tuhé časti rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, pridáme horčicu a v prípade
potreby zriedime ďaľším sójovým nápojom.
- Podávame s petržlenovou vňaťou, posypané strúhaným parmezánom a tekvicovými
semiačkami. Mäsožravci si môžu dať opraženú slaninu.
A takúto príjemnú pohodu sme si užívali u nás doma po obede...
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára