Viem, že ešte nie je sezóna paradajok. A tak skoro ešte nebude. Mne už sa
síce na parapete čosi črtá, ale vonku na hriadkach akoby sa zastavil čas. Úroda
nie a nie vyrašiť. Už začínam mať mierne obavy ohľadom tohtoročnej úrody.
Takže ak ste náhodou prejedení pesta z medvedieho
cesnaku a máte chuť na zmenu, prípadne menšie avízo leta, nech sa páči, recept
z ďalekej horúcej Sicílie (kde sa už asi kúpu v mori...oooch)!
Špaldové penne so sicílskym pestom |
Ingrediencie (na 2 porcie):
- špaldové penne 200g (ja Biomila)
Na pesto:
- paradajky 250g
- ricotta alebo jemný tvaroh 75g
- strúhaný parmezán 50g
- bazalka cca 15 lístkov
- cesnak 1 strúčik
- píniové oriešky 50g
- soľ, korenie podľa chuti
Špaldové penne so sicílskym pestom |
- Najprv si pripravíme pesto. Paradajky prekrojíme na
polovicu a vyberieme semienka aj s celou vodnatou časťou. Pevnú dužinu necháme.
Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Všetky ingrediencie na pesto, okrem
píniových semiačok, rozmixujeme na homogénnu omáčku. Kto chce, môže do pesta
pridať aj olivový extrapanenský olej, bude krémovejšie. Ak je to potrebné,
pesto ešte dochutíme soľou, či korením.
- Cestoviny uvaríme v slanej vode. Medzitým nasucho na
panvici upražíme píniové oriešky. Kto chce, môže ich rozmixovať spolu s
ostatnými surovinami na pesto, ale ak ich použijeme vcelku a posypeme nimi hotový
pokrm, lepšie vynikne ich chuť.
- Hotové cestoviny zmiešame s omáčkou pesto, posypeme
píniovými orieškami, hoblinkami parmezánu a ozdobíme lístkom bazalky.
Servírujeme.
Špaldové penne so sicílskym pestom |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára