Krásne predvianočné obdobie
Vám prajem milí moji! Dúfam, že sa nenaháňate za darčekmi a
nestresujete čo bude na vianočnom stole, tak ako trochu ja! Máme teraz menšiu krízu v
kuchyni, nakoľko nám odišla rúra a ja tým pádom nemôžem vytvoriť tú krásnu
voňavú vianočnú atmosféru...snáď to čoskoro vyriešime a do Vianoc stihnem niečo
napiecť, aj preto, že u nás bude tráviť sviatky priateľova mama. Je sama,
svokor zomrel. No a ako by to bolo, keby nevesta nič nenapiekla? Tak mi držte
palce! :-)
Zatiaľ sa utešujem, že Vianoce nie sú o jedle a aspoň
mám čas na iné veci :-)
Áno, tak to je. Vianoce sú predsa o pobudnutí všetci spolu, nájdení si pár chvíľ aj pre samých seba a svojich
blízkych pri celoročnom naháňaní sa. Náklonnosť a lásku si okrem venovaného času prejavujeme aj vzájomným obdarúvaním sa. A ja by som chcela potešiť vás.
Nehmotné darčeky v podobe kulinárskych inšpirácií vám poskytujem po celý rok, avšak tentoraz pôjde o drobnosti, ktoré poputujú k vám domov, môžete si ich ohmatať,
obchytkať, ochutnať alebo sa tešiť pohľadom na ne. A aj preto, že som vás počas uplynulého roka veľkým
množstvom receptov nepotešila, rozhodla som sa to teraz dohnať takto.
✮✮✮
Na čo sa môžete tešiť?
1. Kniha Food blogeři. Áno, túto knihu som posielala aj minulé Vianoce, ale zopár výtlačkov som si ešte ušetrila a opäť sa z nej môže tešiť niekto z vás.
✮✮✮
Prednedávnom som započala takú menšiu spoluprácu so značkou Biomila. Je to výrobná
firma, ktorá sa zaoberá spracúvaním a výrobou produktov výhradne z bio surovín,
ktoré si aj sama na svojich poliach dopestúva. V rámci predvianočnej dodávky
potravín som bola obdarovaná krásnym vianočným balíčkom prekvapení a o pár z
nich by som sa chcela podeliť s vami.
2. Jednou zo súčastí sladkého maškrtenia našich babiek
v zimnom období boli sušené jabĺčka. Tie od Biomily budú určite chutiť ako
domáce, keďže sú bio.
✮✮✮
3. U nás sa vždy smelo k vianočnému stromčeku až keď
zaznel zvonček. Vtedy sme vedeli, že to zvoní Ježiško, ktorý nám doniesol
darčeky. Aby aj u vás mohol Ježiško zazvoniť a pozvať vás tak k stromčeku,
tretí obdarovaný sa bude tešiť z krásneho hlineného zvončeka ako symbola
Vianoc. Je z tvorivých dielní Drahuškovo (komunitné centrum na pomoc osobám s
autizmom) a vo farbách a s logom Biomily - červenou kvetinkou na bielom
podklade.
✮✮✮
4. Tí, čo pravidelne sledujú môj blog vedia, že som
robila a ešte sa aj chystám na recepty s biokorením od firmy Sonnentor. A keďže
v zime niečo teplé padne vhod, výberom 10 vrecúšok čajov tejto značky by som
chcela obdarovať štvrtého šťastlivca.
✮✮✮
Dúfam, že ste si vybrali svojho favorita. Tak sa
sústreďte, teraz nasledujú podmienky.
- Napíšte mi na e-mailovú adresu:
dorasart@gmail.com odpoveď na nasledujúcu otázku:
Koľko receptov s použitím aspoň jednej suroviny značky
Biomila som do dnešného dátumu zverejnila?
- Druhou podmienkou je, aby ste mi pod tento príspevok napísali či a čo tento pečiete k Vianociam a tiež, či na vašom stole nebude chýbať aj niečo zdravšie (napr. koláčiky vegan / raw / bez cukru / tuku ... a pod.) a môžete pripojiť aj recept na inšpiráciu, ak sa vám chce, poteším sa a inšpirujem a prispievateľa s osvedčeným a odskúšaným receptom zaradím do žrebovania dvakrát :-)
- Nakoniec poprosím vaše meno pod akým ma sledujete na
FB fanpage alebo tu na blogspote.
Správne odpovede posielajte do nedele 21.12., do 24:00
hod. V pondelok 22.12. (na moje narodeniny :-), uverejním správnu odpoveď a
video so žrebovaním 4 výhercov od poslednej výhry po prvú. Darčeky zasielam len v rámci Slovenska a Českej
republiky.
Veľa šťastia!
✮
✮
Aj keď neskoro, ale predsa, bohužiaľ z pádnych dôvodov alebo možno
osud chcel, aby to bolo práve na štedrý deň, zverejňujem videjko s výhercami
súťaže. Rozhodla som sa zaradiť aj tých účastníkov, ktorí mi písali iba na moju e-mailovú adresu, samozrejme iba ak zodpovedali všetky moje otázky. Súťažiacich bolo 6.
Ako som už písala hore, výhry sú priradené od poslednej, štvrtej, po prvú.
4. Cena: čajíky - Gabinka Weissová
3. Cena: zvonček - Kristínka Ottavová
2. Cena: sušené jabĺčka - Karol Beňák
1. Cena: kniha - Miška Kuchárska
✮
Gratulujem a prajem krásne Vianoce!
✮
sleduji jako Blog of SpaceSusi. S příchodem malinké Sandry před 2 měsíci tento rok asi vynechám pečení, takže napeče mamina tak jako každý rok linecké, koňakové, kakaové cukroví, nějaké ty kokosky, rumové kuličky a tak :) Jsme rodina zaměřená na tradice, takže klasika baštíme každý rok rybí polévku, smaženého kapra, bramborový salát...žádné vegan a bez cukru by se u nás nesetkalo s úspěchem (u mužské části rodiny) :)
OdpovedaťOdstrániťZuzi, ďakujem za tvoj komentárik. Určite, že keď je bábätko, všetko ide bokom. Na toto sú dobré maminky a babky. Ale čítam tu nejaké síce podľa teba klasiky, ale mne nie známe. Hlavne koňakové a rumové mi nič nehovorí. Budem rada, ak mi pošleš recept.
OdstrániťČo sa zdravého varenia týka, u nás sa to tiež nestretáva s veľkým nadšením, ale postupne, po malých dávkach sa to dá....
Tento rok mi nejako chýba energia na vypekanie, tak len so synom upečiem medovníky a slané tyčinky a pizza slimáky z lístkového cesta a urobíme tiramisu. Máme radi aj klasické vianočné oplátky, tie sme (sladké aj slané) kúpili na vianočnej výstave v našej dedine.
OdpovedaťOdstrániťToto poznám, tiež práve keď by som mala vypekať, tak ma to vôbec neťahá. Najviac ma to baví, keď nemusím :-) a po minulých skúsenostiach som zistila, že menej je viac. Ono sa to aj tak okuká a už to potom nikto nechce jesť :-) takže tento rok aj ja budem piecť pomenej, len na koštovku. A čo sa oplátok týka, tak to som tiež úplne nepripravená, kúpila som ich v nemenovanom obchodnom reťazci a hanbím sa za to! Ale neskoro som sa zobudila, dobre mi tak. A vôbec, akosi mi tie sviatky už ani neprídu také čarovné a sviatočné, už je to skôr taká povinnosť....a strácam chuť ich riešiť.
OdstrániťKrásna súťaž! Ja na Vianoce vždy pečiem tradičné pečivo. O tom predsa Vianoce sú, o tradíciách. Teda aspoň u nás. Takže to je v znamení lineckých koliesok, vanilkových rohlíčkov, či štedráka. Možno až na to, že nevysmážame kapra, ale restujeme lososa. :) Prajem krásne sviatky!
OdpovedaťOdstrániťMiška ďakujem, to s tým lososom je zaujímavé. My robíme tiež klasiku - vyprážané rybie filé... :-)
OdstrániťJa som tento rok absolvovala taký malý pečiaci maratón- keďže ma čaká maturita a potom prijímačky, brala som tieto Vianoce ako dôstojnú rozlúčku s vypekaním na najbližší za knihami strávený čas.. a piekla sa aj klasika, aj kopec novôt, v malých dávkach, ale veeľa druhov.. nájde sa medzi nimi aj pár zdravších, pri ktorých som si zaexperimentovala a okrem pšeničnej múky používala aj špaldovú a pohánkovú.. a myslím, že všetko vyšlo skvele, už len odolávať do stredy :)
OdpovedaťOdstrániťsledujem na FB ako Kris Ottavová ;)