Keďže ma už nebavilo vzhliadať pri každom otvorení môjho blogu na pána riaditeľa Carltonu a v zálohe mám ešte nejaké nepublikované recepty, voilá krémová hubová polievka...!
Pre 4 osoby:
- huby akékoľvek podľa vlastných preferencií 500g (ja bedle)
- cesnak 1 strúčik
- pór 1/2 ks
- tymián 4 vetvičky
- hladká múka 1 PL
- vývar 750 ml
- biele víno 150 ml
- smotana na šľahanie 250 ml
- olivový olej 1 PL
- soľ a korenie
- Huby očistíme a nakrájame na plátky. V hrnci na oleji opražíme pór nakrájaný na kolieska a posolený a po chvíľke pridáme pretlačený cesnak. Pražíme pár minút a pridáme huby a obrané lístky tymiánu a restujeme ďalších 5 min.
- Poprášime múkou, chvíľu ešte restujeme a zalejeme vínom a vývarom. Za stáleho miešanie privedieme k varu. Následne na miernom ohni necháme bublať ešte 15 min do zmäknutia húb.
- Odstavíme a rozmixujeme dohladka. Vrátime na oheň a prilejeme smotanu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme a ešte prihrejeme (nesmie sa už so smotanou variť!).
- Ak sme si odložili huby, tieto na troche oleja ešte orestujeme a podávame spolu s tymiánom na dozdobenie polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára