piatok 15. novembra 2013

Krémová hubová polievka na bielom víne s tymiánom


     Keďže ma už nebavilo vzhliadať pri každom otvorení môjho blogu na pána riaditeľa Carltonu a v zálohe mám ešte nejaké nepublikované recepty, voilá krémová hubová polievka...!



Pre 4 osoby:
  • huby akékoľvek podľa vlastných preferencií 500g (ja bedle)
  • cesnak 1 strúčik
  • pór 1/2 ks
  • tymián 4 vetvičky
  • hladká múka 1 PL
  • vývar 750 ml
  • biele víno 150 ml
  • smotana na šľahanie 250 ml
  • olivový olej 1 PL
  • soľ a korenie

- Huby očistíme a nakrájame na plátky. V hrnci na oleji opražíme pór nakrájaný na kolieska a posolený a po chvíľke pridáme pretlačený cesnak. Pražíme pár minút a pridáme huby a obrané lístky tymiánu a restujeme ďalších 5 min.

- Poprášime múkou, chvíľu ešte restujeme a zalejeme vínom a vývarom. Za stáleho miešanie privedieme k varu. Následne na miernom ohni necháme bublať ešte 15 min do zmäknutia húb. 

- Odstavíme a rozmixujeme dohladka. Vrátime na oheň a prilejeme smotanu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme a ešte prihrejeme (nesmie sa už so smotanou variť!).

- Ak sme si odložili huby, tieto na troche oleja ešte orestujeme a podávame spolu s tymiánom na dozdobenie polievky. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...