utorok 14. júna 2011

Minestra di riso e ceci alebo polievka z ryže a cíceru

Pôvodne som chcela tento príspevok nazvať „varíme zo zbytkov“. Avšak to vo mne evokuje niečo ako „nevyhodím to do koša, zakamuflujem to do niečoho a ešte budem mať aj objem na tanieri“. Niečo vám prezradím. Nikdy by som túto polievku nevarila, ako sa u nás povie „nápoky“ tj. naschvál, teda by som nikdy nevarila ryžu kvôli polievke. Je síce pravda, že v mojom prípade naozaj o zbytok šlo, totiž som ju zrecyklovala z nedeľného obeda, ale nazvime ju radšej dôstojnejšie „polotovar“ alebo „základná surovina“. A ešte podotýkam, že tento recept nebol mojím výmyslom. Jeho pôvod mám podložený bibliografickým zdrojom! Minestra, aj keď na to nevyzerá, chutí naozaj neočakávane!



• sušený cícer 150g
• uvarená ryža 200g
• voda 1l
• mäkšie paradajky 125g
• cesnak 2 strúčiky
• sušený petržlen
• worchestrová omáčka
• olivový olej
• feferónka 1ks
• soľ a mleté korenie

Cícer necháme v noci namočený. Potom ho opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme domäkka. Medzitým do vriacej cícerovej vody namočíme na pár sekúnd čerstvé paradajky, ktoré následne zbavíme šupky (po namočení do horúcej vody sa paradajky veľmi ľahko šúpu) a nakrájame nadrobno. K uvarenému cíceru pridáme ryžu a paradajky a povaríme cca 5 min. Ochutíme petržlenom, pretlačeným cesnakom a worchestrovou omáčkou, olejom a sušeným čili. Osolíme a okoreníme.

8 komentárov:

  1. Urcite vyskusam! od pondelka premyslam, co uvarim z ciceru a tusila som, ze to bude polievka :)..letne rajciny jednoducho milujem a ryza v polievke je pre mna trosku exotika, hura! diki za fajnovy receptik Dori!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja poznám ryžu v polievke, takej mliečnej so zemiakom a môže sa pridať rokfort syr.. a milujem aj cícer, ale zasa len v mliečnej polievke.. :))) toto je kombinácia na zváženie, možno by som mohla skúsiť pre zmenu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Evi, naozaj nemáš zač :-) snáď napíšeš ako chutila...
    Juli,vidíš, ja zasa nepoznám mliečnu cícerovú polievku. Čo tak napísať na tvoj blog, nech vyskúšam? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň,

    Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

    Ďakujeme vopred!

    S pozdravom

    Silvia Karasová
    redakcia Kankan.sk
    skarasova@kankan-group.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Práve dovarená, naozaj dobrá, ostrá, neviem či som to neprehnala s feferónkou, ale raz za čas sa treba nechať vyštípať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jeeeej Katie, to by som ani nepovedala, ze sa niekto podujme na tuto netradicnu polievku, tesim sa, ze chutila a ano, treba sa nechat vystipat, feferonka je zdrava!

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...