piatok 29. januára 2010

Bryndzové halušky

Naša mama neľúbi bryndzu. Zázrak bol už to, že vďaka donucovacím metódam mojej sestry, ktorá pravidelne nosí z Talianska syry, si dá nejaký ten kúsok. Myslím, že zlom nastal keď si zlomila ruku. Sestra ju strašila a hrozila jej, že potrebuje vápnik, lebo ako inak sa jej potom kosti dobre zahoja???! A tak mama začala jesť syry. No a dnes si ich dokonca aj sama naservíruje alebo ich pred telkou mlsáme spolu.

...na bryndzu sme ju však ešte stále nenaučili....a čo naša mama neľúbi, to sa doma nerobí. Preto, aj keď u našich varievam málokedy, som sa rozhodla, že trochu ulahodím ocovi (ten na rozdiel od mamy syry miluje). No a aj si trikrát dokladal, takže takto spätne ulahodil on mne :-)




Pre 4 osoby

4 veľké zemiaky
hladká múka
soľ
200g bryndze
1 kelímok kyslej smotany
slanina podľa chuti

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na drobno. Prisýpame hladkú múku tak, aby nám vznikla hustejšia kaša. Osolíme. Kúsky cesta hádžeme do osolenej vriacej vody buď nožíkom z drevenej dosky alebo pretláčame lopatkou cez sitko na výrobu halušiek. Varíme cca 3 – 5 min, sitkom vyberáme. Bryndzu zarobíme so smotanou na želateľnú konzistenciu a chuť, zmiešame s haluškami a posypeme usmaženou slaninkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...