Orientálnych
polievok ako táto je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné
napísať presné množstvá ingrediencií, každý nech si dá podľa chuti a preferencií.
Niekto pikantnejšie, niekto jemnejšie, niekto hustejšie, niekto redšie, niekto
radšej s krevetami, niekto s inými morskými plodmi. Berte preto tento
recept ako inšpiráciu a kreujte, vymýšľajte a experimentujte.
Ochutnávajte a dochucujte, doladujte. Čarujte a pochutíte si.
Na cca 6
porcií si pripravíme:
Voliteľné:
|
Pozn. Ja si polievku namiesto zápražky
vždy zvyknem zahusťovať nejakou zeleninou, ktorú najprv podusím na cibuľke a trochu
oleja a keď je uvarená, tak ju rozmixujem ponorným mixérom. Tentoraz som
mala hlúbik z čínskej kapusty a z karfiolu, ale použijem vždy čo
mám zrovna po ruke. Tak aspoň nemusím vyhadzovať cenné do koša a organizmus
zbytočne nezaťažujem pšenicou.
Ak nechcete do tejto polievky hustý
základ, je dobrá aj bez neho, ale ku kokosovému mlieku by som ešte pridala na
záver kokosovú smotanu 250 ml.
1. Kokosovú múčku vložíme do výkonného
mixéra na smoothie, zalejeme teplou vodou a rozmixujeme na husté kokosové mlieko.
2.
Ak robíte polievku so zeleninovým základom:
Cibuľku nakrájame nadrobno opražíme na
kokosovom oleji, pridáme nasekanú ostatnú zeleninu, zázvor a všetky koreniny
až po tamarind a zalejeme kokosovým mliekom a dusíme do mäkka. Následne ju
rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
Ak robíte polievku bez zeleninového
základu:
Do kokosového mlieka dáme zázvor nakrájaný
na plátky – ten po uvarení polievky vyberieme, pridáme všetky koreniny až po
tamarind a prevaríme.
3. Do polievky hodíme šampiňóny, krevety a rybie
filety nakrájané na menšie kúsky a uvaríme ich. Hustotu polievky teraz môžeme
ešte doladiť, buď prilejeme horúcu vodu alebo kokosové mlieko. Ak ste nedávali
zeleninový základ, teraz môžete vliať kokosovú smotanu, nechať polievku zovrieť
a odstaviť.
4. Rezance uvaríme zvlášť v horúcej vode
pár minút do zmäknutia.
5. Polievku servírujeme tak, že do misky
najprv vložíme rezance, ktoré zalejeme polievkou. Dozdobíme semienkami lúpaného
konope a černušky, obložíme listami pak choi.
Pri príprave tohto receptu som použila super mixér
Nutribullet od Delimano.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára