Moji milí, tak stále
rozmýšľam a rozmýšľam ako jesť, aby to dobre robilo aj môjmu telu, ale zároveň
aj mojim chuťovým pohárikom. Aby im nič nechýbalo a nemali absťáky. Robím teraz
na sebe rôzne nutričné experimenty a tak si vám dnes dovolím predložiť jeden
celkom vydarený pokus o povegánčenie jedného historického receptu.
Vegánske špagety carbonara |
.
.
Pre 4 osoby si
pripravíme:
- celozrnné pšeničné špagety - ja Biolinie 400g
- cuketa 300g
- strúčiky cesnaku 2 ks
- sójové mlieko (alebo ryžové, ovsené...rastlinné) 100ml
- bio slnečnicový olej - ja Biomila 150ml
- olivový olej EVO 70ml
- bio kurkuma - ja Sonnentor
- mleté čierne korenie
- soľ
Vegánske špagety carbonara |
- Cestoviny dáme variť do slanej vriacej vody.
- Cuketu nakrájame pomocou škrabky na tenké rezance.
Cesnak ošúpeme a nasekáme na malé kúsočky. Na panvici rozpálime cca 3PL
olivového oleja a hodíme naň cesnak. Necháme ho opiecť do chrumkava a
následne vyberieme.
- Mlieko, slnečnicový olej a to čo nám zostalo
z olivového rozmixujeme vo food procesore alebo ponorným mixérom, pridáme
kurkumu a štipku soli.
- Cestoviny scedíme, vhodíme späť do hrnca,
v ktorom sa varili, vlejeme kurkumovú zmes a na miernom plameni
necháme pár minút omáčku zohrievať do zhustnutia. Pridáme rezance z cukety
(tieto, ak nám nechutia surové, môžeme ich na panvici mierne opiecť zároveň
ešte s cesnakom), premiešame, chrumkavý cesnak, posypeme mletým čiernym
korením, premiešame a podávame.
Vegánske špagety carbonara |
Na zdravie!
♥
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára