štvrtok 14. júla 2011

Jablková séria pokračuje

Objavila som nový blog o varení! Možno Andurejku už poznáte, ale myslím, že väčšina z vás ešte nie. Je krásny, jemný, nadýchaný, plný nehy. Zapôsobil na mňa až tak, že keď som si v ňom včera listovala, ihneď som dostala chuť niečo upiecť. Vyšiel z toho ďalší jablkový koláč (rodičia majú jabloň, ktorá skoro rodí, ale jabĺčka sú hneď sypké a treba ich rýchlo zjesť, preto teraz toľké jablká).


Na 1 malý plech (polovica z bežného)

Za základ som si vzala piškótové cesto z tohto receptu.
Okrem toho budeme ešte potrebovať:
• jablká
• pomarančovú kôru
• škoricu
• sekané mandle
• mandľové lupienky

Cesto spracujeme podľa receptu, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme pomarančovou kôrou, nasekanými mandľami a naukladáme naň prepolené jablká (moje boli dosť mrňavé, ak máte bežnú veľkosť, tak nakrájať na mesiačiky), netreba ich šúpať. Jablká ešte poprášime škoricou a vanilkovým cukrom, posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme cca 25 – 30 min pri 180°C
. Mne sa jablká v koláči úplne stratili, hoci som ich dala nahusto, koláčik však bol pekne šťavnatý a voňavý, žiadna sucharina :-)

7 komentárov:

  1. Hmmm, Dora akýý koláčik si vykúzlila :-) , no možno ukončím svoje marhuľové šialenstvo a pustím sa do jabĺk :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeej,aky nadherny blog...presne ako pises,je velmi nezny:)dakujem,ze si sa podelila s tvojim objavom:)a aj tvoj kolacik vyzera velmoooo fajneee!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasny blog si objavila Dorka...a kolacik je krasny...jablkove su naj:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak, tak keď sa objaví niečo zaujímavé, treba na to upozorniť! Ďakujem za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty si úžasná, ďakujem :) a som rada, že Ti vyšlo cesto, to je pre mňa skvelá spätná väzba :))
    no a tento Tvoj koláč vyzerá tak šťavnato, presne ako píšeš, keďže milujem jablkové koláče, môžu byť trebárs každý deň! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mnaaam, to vyzera neodolatelne, presne taketo mam rada. dnes som na tvojej stranke prvykrat a velmi sa mi paci! :) Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tinka, môžeme urobiť výmenu jablká ya marhule ;-)

    Martinka, ďakujem, som sama zvedavá ako bude Andurejka napredovať. Je zaujímavé sledovať postupný vývin blogov, fotky recepty, ako sa menia...

    Lubi, ďakujem. Len keď ich robíš stále tak sa po čase zunujú, už chcem zmenu!

    Gabriel, naozaj nemáš za čo :-)

    Andurejka, tvoj blog je veľmi pekný, tak si myslím, že si zaslúži pozornosť a z príspevkov cítiť, že naozaj píšeš z lásky.

    Peti, ďakujem veľmi pekne, potešila si ma. Ja ťa poznám už nejakú tú dobu, ale nikdy som ti nepísala. Ty si oproti mne úplne iný level :-))) úžasne fotíš a tvoríš. Páči sa mi však, že dávaš aj rady ako na to. A to môže byť veľa ľuďom veľmi nápomocné.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...