nedeľa 6. marca 2011

Farfalle s brokolicou a sardelami

Už dávnejšie som sa chystala pripraviť cestoviny s brokolicou. Stále som však nevedela pochopiť ako sa môže snúbiť tvrdá brokolica s cestovinou, žiada si to ešte nejakú omáčku, ktorá tie dve suroviny spojí. To som však ešte nevedela, že sa brokolička krásne rozvarí a „skompaktnie“.
Ďalšou úlohou bolo presvedčiť môjho priateľa, že brokolica, hoc je zelená, je nielen zdravá, ale aj chutná. Neviem kde vznikla táto jeho averzia, ale dúfam, že časom a mojím nenápadným podsúvaním so zámienkou potreby kuchárskej praxe, úplne vymizne. Momentálne je to vraj vo fáze „nejem iba uhorky“. No uvidíme aká bude reakcia nabudúce na špenát :-)



Pre 2 osoby: 

brokolica 300g
cestoviny 200g
sardely / ančovičky 4ks
• feferonka 1ks
• cesnak 2 strúčiky
• parmezán na posypanie
• olivový olej
• soľ

Dáme variť vodu. Keď zovrie, nasypeme do nej soľ. Keď opäť začne vrieť, vsypeme cestovinu. Brokolicu porozdeľujeme na malé hlavičky a vsypeme do vody k cestovine asi v polovici jej varenia. Medzitým si na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom mierne opražíme ančovičky nakrájané na malé kúsky spolu s feferonkou rozdrobenou na kúsočky a pretlačené strúčiky cesnaku. Uvarenú brokolicu s cestovinou scedíme a vysypeme na panvicu k sardelám. Na miernom ohni ešte chvíľu zohrievame, aby sa prepojili chute a podávame posypané parmezánom.

Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice po zasadnutie k stolu. A navyše aj ľahké, zdravé a chutné!

7 komentárov:

  1. mnam...inak sardely som este nikdy neochutnala..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miska, su dost slane, ale inak dobre, preto, ked ich budes niekedy raz davat, tak celkovo treba dat do pokrmu menej soli a sardel iba malinko.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujimava kombinacia - ja by som si urcite pochutila, zvysok rodiny - nie som si ista. Ale velmi ma nadchol ten napad varit cestoviny spolu s brokolicou v jednom hrnci, to ma doteraz nenapadlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzi, dakujem za prispevok. Ano, aj moj priatel sa pri avizovani tohto menu netvaril nadsene, ale nakoniec si pochutil.
    Co sa varenia, taliani tak varia hocico pokope a tak si pomahaju skratit cas pripravy. Je to prakticke. Ja este nie som velmi zbehla v casoch kolko co potrebuje vriet a niekedy riskujem a hodim to spolu, potom je vsak uz tazke triedit, nieco vyberat a nieco nechat vo vode :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. spenat lubim :) len som v strehu, s cim vsetkym to este bude...
    ale ak to bude take chutne, ako vsetky veci, ktore si mi uvarila (vratane brokolice s farfale, ci recept, co sa tu este len objavi), tak sa nebojim a uz dnes sa tesim na dalsie kulinarske zazitky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jaroslav: zlato, neboj, beriem na teba ohlad a neuvarila by som ti nic, co by som sama nezjedla ;-)

    Marianna: Ano, bolo, rozhodne to predcilo aj moje ocakavania :-)

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...