piatok, 2. októbra 2009

Muffiny z piškótového cesta s kakaom a banánmi

(na 6 veľkých muffinov alebo jeden menší plech)
3 vajcia
¾ hrnčeka zmäknutého masla
1 hrnček hnedého cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 biely jogurt
štipka perníkového korenia
1 ¼ hrnčeka múky
½ vrecúška kypriaceho prášku
2 lyžice kakaa
1 banán

Vyšľaháme vajcia. Zvlášť potom vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Postupne k nemu pridáme vajcia a jogurt, neskôr preosiatu múku s práškom do pečiva, korením a kakaom. Zmiešame, rozdelíme do muffinovej formy a do každej jamky vložíme kúsok banánu.
Ja používam silikónovú formu, ale cesto sa mi aj tak mierne prilepilo, preto je dobré nechať ho vychladnúť predtým, ako ho chceme vyklopiť. V prípade, že robíme koláč na plech, je vhodné použiť papier na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi hodinu. Ten čas je dosť dlhý, preto sa už oplatí robiť tento koláč z dvojitého množstva, ak máte pre koho.


Spokojnosť bola veľká a chvály nekonečné. To by si mala každá začínajúca kuchárka zadovážiť – motivujúceho degustátora, ktorý rád papá, nebojí sa skúšať nové chute a nemá predsudky. Inak vás to varenie nebude baviť, pokiaľ vaše snahy nik neocení.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...