Tento recept nám dáva návod ako si ľahko a pomerne lacno urobiť jogurt doma. Objavila som ho v niektorom z mojich početných kuchárskych časopisov. Nechcelo sa mi veriť, že by to mohlo byť také jednoduché a bez zdĺhavých ceremónií. Musela som to vyskúšať. A ono to naozaj funguje!!!
1l plnotučného mlieka
1 malý biely bio-jogurt
Mlieko zahrejeme na telesnú teplotu. Treba dávať pozor, aby sa neprehrialo, inak by sa nám jogurt nevytvoril. Zahriate mlieko zmiešame s jogurtom a odložíme na teplé miesto. Ja často využívam rúru, keď ju mám ešte teplú z pečenia, v zime sa dá aj radiátor. Zmes necháme stáť asi 10-15 hod., avšak mala by stačiť jedna noc, aby sa jogurt vytvoril. Dochutíme podľa ľubovôle.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára