pondelok 30. novembra 2015

Hruškovo-makový koláč s medom


    
     V tieto, pre mňa predvianočné upratovacie dni, mi dobre padne ukradnúť si chvíľku s knižkou, kávičkou a koláčikom. A možno aj vás inšpirujem ako využiť posledné zoschnuté hrušky a premeniť ich na niečo chutné a aj oku lahodiace - takýto krásny neskorojesenný koláčik.


 
 
Na tortovú formu o priemere 25 cm:
 
  • špaldová múka hladká 225g
  • kokosový nápoj Alpro 250 ml
  • mak mletý 50g
  • med 70g
  • kokosový olej 50g
  • vínny kameň 10g
  • chia semiačka 1PL
  • škorica 1ČL
  • hrušky 3-4 ks alebo koľko vám vojde
 

 

 - Rúru si predhrejeme na 180°C.

- Chia semiačka zalejeme kokosovým nápojom a premiešame.

- V mise zmiešame sypké suroviny. Pridáme med, olej a nakoniec primiešame kokosový nápoj aj s chia.

- Polotekuté cesto vlejeme do tortovej formy a naaranžujeme doň rozštvrtené hrušky.

- Pečieme pri 180°C cca 30 min, po pozitívnom „slamkovom teste“.

- Hotový koláčik sme si ešte poliali medíkom.

 

♡♡♡

16 komentárov:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...