streda, 25. novembra 2015

Mrkvovo-kokosové ragú s jačmennými krúpmi


     Tak toto jedlo prekvapilo. Vzhľadom na nedostatok surovín v špajzi a nechuti ísť do obchodu bola nutná improvizácia. Zahrala som sa na: uvar zo surovín čo máš k dispozícii niečo chutné a prezentovateľné a tu to máme. Prekvapivo úžasná chuť!


 
Pre 2 osoby si pripravíme:
  • jačmenné krúpy 1 šálka (200ml)
  • kokosový nápoj Alpro 500ml
  • paradajkový pretlak koncentrovaný 3PL
  • veľká mrkva 3 ks
  • kukurica cca 100g alebo podľa chuti
  • cesnak 3 strúčiky
  • sušené paradajky 5 ks
  • cappari 1PL
  • feferónka ½
  • himalájska soľ
  • slnečnicové semiačka za hrsť
  • olivový olej 2PL
 
 
 
- Krúpy dáme variť v 350 ml kokosového nápoja a 1PL paradajkového pretlaku a osolíme. Varia sa cca 20-30 min. Občas premiešame.

- Slnečnicové semiačka si opražíme nasucho na panvici až kým nezačnú šíriť vôňu. Odložíme si ich bokom na záverečné servírovanie. A nezobať!

- Na oleji opražíme cesnak, pridáme mrkvu, posypeme kurkumou, miešame asi minútku, potom podlejeme kokosovým nápojom, doplníme zvyšným paradajkovým pretlakom a prisypeme kukuričku. Vhodíme rozdrvenú feferónku, cappari a nakrájané paradajky.

- Chvíľu za občasného miešania podusíme – cca 5-10 min. Ak potrebujeme, dosolíme.

- Servírujeme posypané slnečnicou. Je to v-y-n-i-k-a-j-ú-c-e!

 

♡♡♡
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...