pondelok, 13. februára 2017

Bezlepkové valentínske cupcakes



     Zajtra teda máme toho Valentína. Osobne si myslím, že nie je potrebné to s darčekmi preháňať len preto, že niekto vymyslel sviatok a k nemu tradíciu. Ale domnievam sa, že má niečo do seba pre dvojice, ktoré si inak radosť neurobia a tak aspoň na toho Valentína prejavia city prostredníctvom prezentu. A povedzme si úprimne, ktorú ženu nepoteší pozornosť jej milovaného muža? Veď nakoniec pusa, objatie a vyznanie lásky sú zadarmo a nebudú nikdy klišé. No a keď sa podujmeme vyjadriť city cez vlastnoručne vyrobený darček, neverím, že sa nájde tvor laskychtivý, ktorý by to neocenil. Napríklad aj takéto romantické kapkejky. 

Krásneho Valentína vám prajem priatelia! Aby ste nikdy nemali núdzu o lásku!



Na prípravu 23 ks cupcakes ako na obr. si pripravíme:

  • pohánková múka 350g*
  • kokosová múka 50g**
  • kokosové mlieko 400ml***
  • javorový sirup 250ml
  • cvikla rozmixovaná na kašu 120g
  • mleté vlašské orechy 120g
  • mletá škorica 1PL
  • kokosový tuk na vymastenie formičiek

Na plnku:

  • mascarpone 250g
  • tvaroh 250g
  • cvikla
  • vanilkový extrakt 1PL
  • kokosový cukor podľa chuti cca 3PL

*dá sa pripraviť rozmixovaním celej pohánky vo výkonnom mixéri
** dá sa pripraviť rozmixovaním strúhaného kokosu vo výkonnom mixéri
*** dá sa pripraviť rozmixovaním 10PL strúhaného kokosu + 400ml vlažnej vody vo výkonnom mixéri
Ja používam Nutribullet.

1. V mise zmiešame múky, mlieko, sirup, orechy, škoricu a cviklu.

2. Formičky vymastíme kokosovým olejom a lyžicou do nich vlievame polotuhé cesto. Pečieme 45min. pri teplote 180°C. Hotové cupcakes necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek alebo aj nie.

3. Na plnku rozmixujeme najprv do hladkého krému cviklu s trochou mascarpone. Zmiešame so zbytkom surovín, naplníme vrecko so zdobiacou špičkou a zdobíme.

Hotové cupcakes môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou alebo jej hoblinkami, prípadne rôznymi cukrárskymi ozdobami alebo čokoládovými bonbónikmi, taktiež opraženými a nasekanými orechmi. 












Ďakujem Apropos za zapožičanie servírovania.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Pri príprave tohto receptu som použila super mixér Nutribullet od Delimano.

♡♡♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...