sobota, 3. septembra 2011

Spirali con rucola, tonno e peperoni grigliati - špirálky s rukolou, tuniakom a grilovanou paprikou


Dávno sme nemali niečo rukolové.
Po minulé roky ju mama aj sadila, je to taká úplne nenáročná rastlinka, hneď vyraší a pekne rastie, ale vždy nám ju niečo začalo požierať, takže z toho mali hody skôr húsenice. A tak som si tentokrát rukolu kúpila hotovú. Škoda, že semienka u nás nedostať. Alebo že by áno?...



krátke cestoviny – ja špirálky
rukola
paprika
tuniak – konzerva (nie drvený)
čerstvé lístky bazalky
olivový olej
citrónová sťava
oregano
soľ

Cestoviny dáme variť. Medzitým si ugrilujeme papriku (ja v mikrovlnke). Uvarenú cestovinu ešte po zliatí prelejeme studenou vodou a premastíme olivovým olejom. Pridáme rukolu potrhanú na kúsky, kúsky tuniaka, papriku nakrájanú na pásiky, bazalku, oregano, prelejeme olejom a citrónovou sťavou a dochutíme soľou. Podávame
Mňam!

17 komentárov:

  1. krasne talianske hody si pripravila Dorka, jaaj, ja rukolu velmi môze, milujem z nej salát a som schopna ju jest kazdy den

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem Slávka, som na tom podobne :-))) len nechápem ako som na ňu mohla na tak dlhú dobu zabudnúť..až pokým som ju nezočila v obchode.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto jednoduché a pritom určite veľmi chutné jedlo, si určite niekedy uvarím. Mám rada aj cestoviny, aj tuniaka a rukolu tiež. Ja som si tento rok chcela konečne vypestovať zo semien bazalku, siala som ju viackrát, buď mi nezišla a keď konečne zišla, tak po krátkom čase mi vyhynula :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mimi, ja som mala s bazalkou tiež tento rok problém, niečo sa jej nepáčilo...neviem čo!!! tak som si nakoniec už pekne hustú vyrastenú kúpila v tescu! a cestovniky oprobuj, môj priateľ, keď dojedol, stále šmatral do hrnca :-))) naozaj tento recept prekvapil svojou chuťou aj mňa, hlavne tá paprika.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mnaaaam!!!! jednoduche ale skveleee! taketo recepty mam najradsej, nemusim stat pol dna v kuchyni a vysledok je super jedly ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nieco podobne sa chystam dnes robit na obed:-)) a vyborne je ze sa to da jest aj na studeno, ak ostane:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. rukolu, tak isto aj cestoviny a tuniaka milujem..velikánska dobrotka toto musí byť ..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Marianka, presne si to vystihla! A takýchto receptov mám kopec. Dúfam, že sa mi ich podarí postupne uverejňovať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Bazalka, na pozadí, na fotografií nemá chybu!
    P.S. Tento typ naberačky je mi nejak povedomý. Nie je staršieho dáta?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. perfektný letný šalát a krásna fotka...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ach ta Itálie, jednoduché, krásné a určitě moooc dobré!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. - Gabriel - tu naberačku som zdedila po jednej starej pani k bytu, kt. som kúpila :-) netuším koľko má rokov, ale určite bude stará. Bazalka je bohužiaľ z tesca, nie z mojich rúk.
    - Ben - diky :-)
    - Ire - áno, Taliansko je nepochybne jedným z kulinárskych rajov :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Myslím, že naberačka by mohla byť tak zo 70-80tych rokov, niečo podobné si pamätám z detstva. Dokonca je myslím zo sady kuchynského náradia, ktoré som videla vo viacerých domácnostiach v rôznofarebnom prevedení, čo je na danú dobu zo socíku fakt dosť nezvyčajné. Zväčša sme všetci doma mávali všetko rovnaké - od oblečenia, cez vybavenie, po nábytok, atď.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...